MKV z DTS'em się tną , a DD 5.1 idzie płynnie - mowa tu o 1080p, przed zmianą softu i na DTS'ie się nie cięły (miałem 1.4 - mam 2.5). Nie polecam nikomu tego sprzętu ze względu na brak możliwości odtwarzania Blue Ray i DVD z dysku lub pen driva. Proszę o szczere wypowiedzi użytkowników LG, czy na ich odtwarzaczach (390) można odtwarzać MKV 1080p bez zacięć , pliki BlueRay i DVD bez żadnych problemów , oraz napisy TXT do MKV i Divx. A może ma ktoś sposób na otwieranie w/w plików na Samsungu BD-P3600.
Żaden z filmów (mkv) z DTS-em jaki mam się nie tnie więc nie pisz nieprawdy -a mam ich około 50-ciu. Mam taki sam soft jak Ty. A może masz dwie ścieżki dźwiękowe, DD i DTS - wówczas 1080p się tną. Pisałem o tym kilka postów wcześniej. Co do napisów Ci nie pomogę ponieważ nie używam formatu txt, wszystkie napisy mam w srt - wg mnie są pewniejsze w synchronizacji i z żadnym nie mam problemu. Co masz na myśli pisząc, że nie odtwarza Ci BR i DVD z dysku - chodzi o pełną strukturę, tak jak z płyty? Nie mam takich nagrań na dysku, ale spróbuję coś zgrać to napiszę jakie były efekty.
Nie jestem jakimś zapatrzonym w 3600 fanem, ale uważam, że to bardzo dobry sprzęt, który akurat mnie odpowiada w 100% (no, może w 99
)
Największa mkv-ka jaką posiadam ma około 16Gb - nic się nie tnie, wszystko płynnie odtwarza. Co więcej, uważam, że skalery w tym BR są lepsze niż w plaźmie Samsunga B650. Miałem podpięty dysk zewnętrzny pod TV a teraz mam pod BR i wg mojej oceny obraz jest lepszy. O dźwięku nie wspomnę ponieważ odtwarza DTS i wg mnie również przesyła nowe formaty dźwięku z zewnętrznego dysku po drodze je dekodując. Mam próbkę w DTS HD (mkv) i starszy amplituner więc podpiąłem BD optykiem i analogami. Co ciekawe, myślałem że to się wyklucza ale nie ponieważ gdy zmienię w ampli wejścia to w obu przypadkach słyszę dźwięk. Przy wejściu połączonym optykiem, przy próbce DTS HD prawidłowo pokazuje się na wyświetlaczu ampli znak DTS (bo dźwięk jest "obcinany" do zwykłego DTS-u, natomiast przy analogu mam DTS-HD. Tzn tak sądzę ponieważ dźwięk jest wyraźnie głośniejszy, głębszy, pełniejszy, z dużo większą ilością słyszalnych detali oraz plastyką. Próbka to nagranie studyjne utworu Earth z płyty Hi-Definition Reference Disc.
Reasumując nie podzielam Twoich negatywnych odczuć związanych z tym playerem