Tak na szybko sprawdziłem trzy pliki .mkv (tyle ich na tę chwilę posiadam). Dwa z nich dają się przewijać w przód i w tył ale jest to przewijanie dość wolne (nie ma co liczyć na szybki przeskok na przykład do połowy filmu, chyba, że czegoś nie wiem

). Trzeci nie daje się przewijać wogóle (ale ten pliczek jest chyba skopany ponieważ koleś z pracy, któremu go zaniosłem stwierdził, że zwiesza się w połowie filmu).
Poruszanie się po menu jest dość wygodne ale mam wrażenie, że wszystko działa z lekkim opóźnieniem. Nie mam skali porównawczej bo to mój pierwszy blu-ray (wcześniej dwa dvd made by MANTA), ale w związku z tym, że zdecydowanie więcej czasu spędzam na oglądaniu niż na wędrówkach po menu specjalnie mi to nie przeszkadza.
Płytki od włożenia do napędu startują po ok. 10 sekundach i jest to mniej więcej zgodne z tym co producent deklaruje w instrukcji. Czy to wolno czy szybko niech na ten temat wypowiedzą się osoby, które miały kontakt z innymi odtwarzaczami.
Na temat aplikacji ze Smart Hub się nie wypowiadam, bo z sieci wolę korzystać w lapie a w odtwarzaczu odpalałem do tej pory głównie iplę dla żonki...
Po co przepłacać, ten model można kupić już za 469 zł, np. w internetowym RTV Euro AGD. Też się przymierzam do zakupu.
To dobra cena. Ja swój odtwarzacz też kupiłem w Euro około dwóch tygodni temu za 499,-. Z tym, że wtedy sprzedawali w promocji z filmem blu-ray 3D. Przynajmniej tak deklarowali... Odtwarzacz przyszedł do sklepu, w którym miałem go odebrać bez płytki. Szybka wymiana maili z działem reklamacji i płytkę "Jak wytresować smoka" dowieźli w dwa dni z czego bardzo ucieszyła się moja córa.

Ciekawe, że dwa dni później obniżyli cenę plejerka i zaczęli sprzedawać bez płytki. Ale to chyba przypadek...