Obraz jedynie chwilami się pojawia.
możesz dokładniej opisać jak to wyglądało i kiedy się tak działo
Obraz jedynie chwilami się pojawia.
bartszatki muszę cię zasmucić siebie tez przy okazji
w tych linkach co podałeś było 9 filmików a nie 16
z czego BR widzi tylko 4 pliki:
DTS: Standard DTS 5.1 audio - (10.2mbps-1080p-24fps-L4.1-5ref-DTS.mkv)
HDTV: 1080i 60hz HDTV rip - (10mbps-1080i-60fps-L5.1-8ref-HDTV.mkv)
Improper encode: The infamous Planet Earth clip with an absurd 16 reframes. - (19mbps-1080p-24fps-L5.1-16ref-improper.mkv)
WMV9: 1080p WMV9 video with 5.1 WMA audio - (8mbps-1080p-24fps-WMV9-6chWMA.wmv)
Przy czym odtwarza tylko 2: ten pierwszy i ostatni
Testowane z najnowszym softem
no rzeczywiście, sprawdzę je gdy wrócę z robotyJeśli dobrze pamiętam trzeba je rozpakować oddzielnie, wtedy będą wszystkie 16. .
Mam pytanie odnośnie c-6500, ale powinno też dotyczyć c-5500. Zamierzam kupić ten pierwszy. Ale do rzeczy, rozchodzi mi się o to czy ten odtwarzacz radzi sobie z filmami Matroski MKV i zarazem z dźwiękiem w AAC (nie mp3 bo to raczej udźwignie).
Ponieważ kodowanie dźwięku w Nero AAC spowodowałoby zmniejszenie cennych danych bez utraty jakości dźwięku. AAC 64kbit = MP3 112-128 kbit.
PS. Doczytałem w instrukcji Samsunga BD-C6500 że niby obsługuje AAC ale w plikach z kontenerem MP4, natomiast wg tej tabelki w MKV nie ma tej obsługi, co jest dość dziwne. Jeśli ktoś odpalał na Samsungu pliki z MKV i dźwiękiem AAC lub wie co i jak, proszę o odpowiedź, pzdr.
bartszatki z pozostałych 7 filmików poradził sobie tylko z tym
UTF-8: MKV with the following UTF-8 SRT sub tracks: Arabic, Chinese, English, Greek, Hebrew, Hindi, Japanese, Korean, Russian, Thai, Turkish and Vietnamese - (Multilanguage-UTF8-SRT.mkv)
Luzi otrzymasz fachową odpowiedźfilm który świruje ma profil formatu 5.1 a powinien mieć 4.1 i dlatego jest taki obraz
Pozdrawiam
Czy ktoś z koleżanek/kolegów może przeprowadzić test na poniższych próbkach z PENDRIVE'A lub dysku zewnętrznego?
Próbki dostępne są tutaj:
AVS Forum - View Single Post - Official Codec/Container Test Videos
[...]
Jest to kwestia może 20min, a mamy tu większość formatów z grupy tzw. "trudnych".
Jeśli C-5500 poradzi sobie jako tako to może i ja się skuszę![]()