piter-07 napisał:Telewizory z serii 6000 i 7000 są w technologii LEd z podświetleniem bocznym i już są opinie użytkowników o nierównym podświetlaniu matrycy dlatego raczej model 956 nadal wygrywa jakościa obrazu ale design nowej serii jast ciekawy *szczególnie grubość*![]()
MAdam napisał:@Przybek, a ta czerń ma odcień w stylu A956 czy A786, czyli czarne jak smoła (tylko tam miejscowo diody się nie świeciły)czy bardziej zbliżona odcieniem jest do tradycyjnych LCD na CCFL. A miałeś wcześniej inny LCD w domu na podświetleniu CCFL? i jakie? Bo tej Plazmy Panasa PY85 rozumiem, że w domu nie miałeś, szkoda. Bo to dość "poczciwy tv" Jeśli nam powiesz jaki miałeś wcześniej tv będziemy mieli lepszy obraz do czego porównujesz.
Przybek napisał:Mam ten telewizor od zeszłej środy i nie mogę się zgodzić z tym że to kaszanka. Nie jestem też zawodowcem w temacie ale po dwóch dniach prób udało się uzyskać na prawdę satysfakcjonujące efekty.
Przede wszystkim należy sporo czasu poświęcić na kalibrację tego tv.
Przy fabrycznych nastawach faktycznie można się załamać.
Jednak trochę pracy i efekt nierównomiernego świecenia matrycy udaje się zlikwidować niemal do zera. W dzień i tak nie było nic widać (ale przyznaję nie mam doświadczenia). W nocy było wyraźnie widać świecące narożniki głównie przy braku sygnału lub na czarnych pasach przy panoramicznym filmie. Ale pracując cierpliwie nad ustawieniami udało się to zlikwidować.
Jesli ktoś później będzie miał ochotę to podam wartości ustawień.
Poza tym zastanawiam się jeszcze na profesjonalną kalibracją.
W końcu wydałem na to cudo trochę kasy (7.000 z kablem HDMI) to dobrze by było wykorzystać wszystkie jego możliwości.
Dokupiłem wczoraj do tego Blureya LG BD370 i z wrażenia podczas oglądania Jestem Legendą mało się nie posikałem.
Miałem okację pooglądać sporo materiałów na Panasonicu TH42PY85E i tu nie było takiego "och i ach". czerń w tym tv jest na prawdę czarna.
Jutro podłączają mi jeszcze UPC HD to się zobaczy jak śmiga na kanałach HD bo w tej chwili mam SD i jest znośnie a na niektórych całkiem dobrze ale podłączone jest na Euro złączu.
Czekam jak inni na testy.
Pozdrawiam Przybek
Ta 40 stka będzie lada moment kosztowała normalne pieniądze, po prostu chyba jeszcze jej fizycznie nie ma, dlatego ceny są podawane z kosmosu. Na poczatku za UE467000 też takie były, a jak fizycznie się pojawiły to cena też normalna. Przypuszczam, że ok. 5000 zł powinien ten model kosztowaćszataniol napisał:Cena UE40B7000 w sklepach internetowych zaczyna się od 6.200zł zaś UE46B7000 od ok. 6.350zł więc różnica w cenie jest niewielka. Czy i kiedy telewizorki te stanieją i czy są warte swojej ceny??? Do tej pory zdecydowany byłem na zakup LE40A786 ale teraz to juz sam nie wiem co wybrać... Może ktoś pomoże? Z góry dzięki!
Poczekaj troszkę jak możesz to będzie więcej użytkowników UExxB6000/UExxB7000, narazie to na tym forum jest chyba 2 tylko. Jest to nowość i to na LED, więc ludzie zajmujący się testami tv powinni się tym modelem zainteresowaćajven8 napisał:Witam wszystkich.
Mam do wydania około 7-8K. Na poczatku chcialem Sonego 46W4500, potem była opcja na 46Z4500, a ostatnio 46A956. Ale raczej wezme Sama, tylko JAKIEGO ?? B7000 czy A956 (kablowka UPC z HD, Divx, Mkv, itd., telewizor bedzie podpiety do PC) Prosze o pomoc w wyborze, bo już sam nie wiem co kupic
pozdrawiam
ajven
MAdam napisał:Ta 40 stka będzie lada moment kosztowała normalne pieniądze, po prostu chyba jeszcze jej fizycznie nie ma, dlatego ceny są podawane z kosmosu. Na poczatku za UE467000 też takie były, a jak fizycznie się pojawiły to cena też normalna. Przypuszczam, że ok. 5000 zł powinien ten model kosztować
Podaję swoje nastawy :Jędras napisał:Przybek, to podaj proszę te wartości tych ustawiń, zobaczę jak to wygląda u mnie...
pozdro
Jędrask: