przeczytalem,wszystkozgodniezopisem i ... nie widze TV by udostepnic katalog (ustaw zabezpieczenia dla urządzenia) próbowałem na 3 różnych kompach (wszystkie w mojej sieci - laptop, duzy komp i mały do "transferu") pod Vistą i XP .... wszystko wg instrukcji i nadal nie działamaly_szcz napisał:Z Twojego opisu wynika, że prawdopodobnie nie czytałeś instrukcji ustawienia i korzystania z DLNA, a problem może leżeć w którymkolwiek kroku.
samsung.com/us/pdf/dlna_guide.pdf
Czy wszystko zrobiłeś dokładnie tak jak w instrukcji?
U mnie działa bez problemu.
Pozdrawiam.
wiec siec następujaca ....maly_szcz napisał:Powiedz trochę więcej o swojej sieci:
- co do czego i jak jest podłączone
- jakie adresy IP i maski mają poszczególne komputery i telewizor.
Pozdrawiam.
thugnigga napisał:nigdy wiecej samsunga - diametralnie zmienil mi się stosunek do tej marki.
nikomu nie życzę takich przygód.
Wspolczuje
Tez bym sie chyba wsciekl,ale z drugiej strony,zepsuc moze sie wszystko.Alkurat padlo na Ciebie,niestety.A Samsungi sa po prostu chyba w grupie wiekszego zagrozenia awaryjnoscia.Chociaz mialem duzo do czynienia z elektronika i psuje sie,nie ma co gadac,psuje sie po prostu.
Mam nadzieje ze przynajmniej wymienia Ci na nowy egzemplarz.
w_brat napisał:Ta aktualizacja to nie jest takie ot siup nagranie na pena najnowsza wersja ze strony Samsung pl to 2009/06/04_002004
How to prepare the USB Memory Drive
? Firmware Version : T-CHU7DEUC-2004.0
1. Save the firmware file from Samsung.com onto your computer.
File Name : T-CHU7DEUC.exe
2. Connect the USB Memory Drive to the USB port of your PC.
Copy the file onto the USB Memory Drive.
3. Go to the USB Memory Drive and then double click the file.
4. Press the "Install" button.
5. Unzipping is in progress and program will close automatically after installation.
6. A folder containing the firmware files has been added to the USB memory drive.
Folder Name : T-CHU7DEUC
7. Safely disconnect the USB memory drive by right clicking the green check mark on the taskbar and then left click"Safely Remove".
maxxio27 napisał:Witam , jestem posiadaczem B6000 , ale jako że zawodowo jestem elektronikiem coś mnie tknęło i zacząłem sie bawić menu serwisowym , wg wcześniejszych opisów kolegów że można w B6000 odtwarzać pliki video , oczywiście te opcje zadziałały , ale nie poprzestałem na tym . W B6000 przestawiając model tv na B7000 lub B8000 pojawiają sie dodatkowe opcje jakie zarezerwowane są dla modeli serii 7, 8 czyli np działający PIP oczywiście pojawia sie opcja sieci ale z braku kontrolera na płycie głównej po prostu nie działa , ale można załączyć support kontrolera WIFI tylko że z braku 2 gniazda USB korzystanie z niego jest troszke niewygodne - na płycie głównej modelu B6000 jest puste miejsce na drugie gniazdo USB i po przeanalizowaniu układu , po dodatniu kilku elementów zewnętrznych jest możliwości uruchomienia tego gniazda , co ciekawe w menu serwisowym jest też opcja 120HZ ( CHINA HD) , ale jej działanie trudno określić po prostu nie widzę różnicy , jak dla mnie ten TV to rewelacja do zabawy nad modyfikacją oprogramowania i hardware , oprócz tego że słuzy do oglądania.
Jeśli komp udostępnia internet, to po co router? DHCP kompa, czy routera przydziela IP? Bo jak znam życie, to się "kłucą" a do tego piszesz, że router widzi telewizor (przy udostępnianiu, na kompie uruchamia się serwer DHCP).aerjot napisał:wiec siec następujaca ....
- Router LINKSYS, net z kablówki
- kablowo podłączony komputer udostępniający (XP prof) i telewizor
- laptop (XP home) i duzy komp (VISTA) do pracy na bezprzewodzie
- DHCP i wsio w automacie
- kompy wszystkie sie widzia, router widzi IP przypisane do telewizora a telewizor pozytywnie przechodzi test sieci (test predkosci telewizora to ponad 2000kbps)
.... i nie loto
Nie wiem czy kartę sieciową (WiFi) uda Ci się podłaczyć, ale z pendrive-a lub dysku USB będzie możliwe odtwarzanie filmów. Odtwarzać filmy przez WiFi się da, ale problem może byc z tymi o wyższej rozdzielczości. Sam jednak nie próbowałem ani jednego (bo mam TV z serii 7), ani drugiego (bo sieć mam na LAN-ie do TV). W drugim przypadku jednak przypuszczam sądząc po możliwych do uzyskania transferach.Horhe1 napisał:Bardzo zaciekawił mnie ten tekst. Czy to znaczy, że jak zmienię model w menu serwisowym na b7000 to po podłączeniu karty sieciowej do tego jednego USB będę mógł oglądać filmy z komputera czy serwera plików i będą one zasysane bezprzewodowo? Z drugiej strony czytałem gdzieś, że bezprzewodowo nie da się oglądać filmów nawet na b7000 bo za mały transfer danych - jedynie po kablu.
Po WI-FI z routera z protokołem 802.11g filmy HD zakodowane w mp4 śmigają bez żadnych problemów, że aż miło.maly_szcz napisał:Nie wiem czy kartę sieciową (WiFi) uda Ci się podłaczyć, ale z pendrive-a lub dysku USB będzie możliwe odtwarzanie filmów. Odtwarzać filmy przez WiFi się da, ale problem może byc z tymi o wyższej rozdzielczości. Sam jednak nie próbowałem ani jednego (bo mam TV z serii 7), ani drugiego (bo sieć mam na LAN-ie do TV). W drugim przypadku jednak przypuszczam sądząc po możliwych do uzyskania transferach.
Pozdrawiam.
router udostępnia neta, a komp (magazyn) ma udostępniać przez siec zawartosc dysków (filmy, muza)maly_szcz napisał:Jeśli komp udostępnia internet, to po co router? DHCP kompa, czy routera przydziela IP? Bo jak znam życie, to się "kłucą" a do tego piszesz, że router widzi telewizor (przy udostępnianiu, na kompie uruchamia się serwer DHCP).
Zatem ponawiam - dokładnie opisz jakie urządzenie (tv, komp) czym i do którego portu (np. w routerze), oraz konfiguracji ip/maska podsieci dla każdego urządzenia w sieci.
Pozdrawiam.