Samsung A656 A Ps3

lasic19

New member
Witam
mam ps3 w wersji 80 gb podlaczone do samsunga z serii a656 kablem HDMI proline 1.3b za 70 zl i zdażają mi się chwilowe braki sygnału. Zawsze gdy uruchamiam grę i czasami w grach ale bardzo rzadko i nie we wszystkich. Ekran robi się czarny na powiedzmy ok 3 sek przy czym tlelewizor informuje o braku sygnału potem obraz pojawia się ponownie.

A cały problem polega na tym że 5 grudnia kończy mi się gwarancja na ps3 i nie wiem czy wysyłać ją do serwisu który może nawet nie zauważyć ze coś jest nie tak bo nigdy nie wiem kiedy to się może stać, a przy włączaniu gry dzieje się tak zawsze ale to może jest normalne zachownie tego teleiwzora

Ogólnie zależy mi na tym aby dowiedzieć się czy innym uzytkownikow samsunga też ten telewizor traci sygnał po włączeniu gry na ps3 czy gry uruchamiają się płynni bez ponownego wyszukiwania sygnału, no i może ktoś zna rozwiązanie na to że tak samo dziej się czasem w grach ale nie w każdej bo np w killzone 2 nigdy to mi się nie pojawiłi a w modern warfare 2 grając przez weekend zdażyło mi się to 3 razy, wcześniej bywało tak z little big planet i z uncharted 1.

Bardzo proszę o pomoc bo może poprosu coś trzeba pozmieniać w ustawieniach.

Pozdrawiam

PS. Właśni przed chwilą zaktualizowałem FW telewizora i zmieniłem podłączenie HDMI z wejści 2 na 3 i jest gorzej bo juz po 5 min gry obraz zniknął dwa razy.

Marcinamsis

New member
Też mam ten sam tv i owszem podczas włączania gier tv pokazuje tak jakby się sygnał z konsolki wyłączał na sekundę czy dwie ale to chyba spowodowane jest zmianą rozdzielczości. Natomiast podczas gry nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło.

gadzeciaz

Member
Bez reklam
tak jest

Mam to samo i moi znajomi też, od początku kupna tv.
To ponoć jakieś zabezpieczenie w tv się włącza że brak sygnału,dotyczy to filmów w scenach wygaszanych czarnym ekranem.
W niczym to nie przeszkadza bo tv błyskawicznie reaguje na nowe sceny,fakt jest taki że to co opisujesz faktycznie w tym tv ma miejsce.

Gdzieś o tym było ale już nie pamiętam dokładnie na której stronie.
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=27100

Ostatnia edycja:

lasic19

New member
to jak myslicie czy to jest wina tv , przy czym po zmianie na hdmi 3 problem pojawia sie czesciej, a na hdmi 2 raczej sporadycznie (mowie o utracie sygnalu video podczas gry), czy tez wina lezy po stroni konsoli bo nie wiem co zglaszac do naprawy.

Masta_J

Active member
Bez reklam
No chyba gadzeciaz wypowiedział się dosyć jasno czego to jest wina.
Sprawdziłeś konsolę na innym TV?

Pozdrawiam,

lasic19

New member
no ok rozumiem gadzeciaza z tym ze on mowi o jakis czarnych ekranach a np grając w multi w Modern Warfare 2 nie ma czarnych ekranów które dawałyby możliwość przejścia telwizora w ten jakiś "bezpieczny tryb" a co do innego tv to mam tylko monitor samsunga hdready z wejściem HDMI i spokojnie mogę podłączyć konsolę pod niego tylko że ja nigdy nie wiem kiedy wystąpi ta chwilowa utrata obrazu.

gadzeciaz

Member
Bez reklam
gry

Ja osobiście nie gram,ale całkiem niedawno gościłem siostrzeńca który wraz z moją córką grali na PS 3 i tym właśnie TV.
Ja siedziałem na przeciwko telewizora przez prawie 2 h i napawałem się grafiką na tych grach oraz dźwiękiem,
gry to Harry Potter i jakaś kosmiczna o inwazji obcych na ziemi.Ciemność-nic takiego nie wystąpiło. Gniazdo hdmi 3.

Fakt że chłopak ostro wymiatał miałem wrażenie że film animowany oglądam.:rolleyes:

Ostatnia edycja:
Do góry