Samsung 82" vs Sony 85" vs LG 86"?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, tak, słyszymy o tym o lat. Ja się oledów nie boję, boję się dużych oledow przy moim użytkowniu. Nie chodzi tu o kasę, a o to jak to może (co nie znaczy, że musi) wyglądać po 2, 3 latach.
Nie ma nic gorszego, jak 83" kolos z wielkim wypalonym paskiem na prawie 2m, tudzież innym logiem. Nie piszemy tu o 55", bo takiego brałbym w ciemno i niech się dzieje co chce.

Żeby daleko nie szukać, od kilkudziesięciu minut mam na pauzie Netflixa, a na środku ekranu wielkie biale logo na ciemnym tle (potem się to zmienia na inne) i kompletnie się tym nie przyjmuje, bo wiem, że nic się nie wydarzy, a na YT tak może być kilka godzin, do czasu jak sam tv się nie wyłączy.
Czy oby na pewno przy takim użytkowaniu ktoś mi da gwarancję na wypalenia? Nie sądzę.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Różnica obecnie sięga zaledwie 3000 zł między 77Oled a 83 Oled.
Jest od poniedziałku specjalna oefrta i na 77 i na 83".

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak, tak, słyszymy o tym o lat. Ja się oledów nie boję, boję się dużych oledow przy moim użytkowniu. Nie chodzi tu o kasę, a o to jak to może (co nie znaczy, że musi) wyglądać po 2, 3 latach.
Nie ma nic gorszego, jak 83" kolos z wielkim wypalonym paskiem na prawie 2m, tudzież innym logiem. Nie piszemy tu o 55", bo takiego brałbym w ciemno i niech się dzieje co chce.

Żeby daleko nie szukać, od kilkudziesięciu minut mam na pauzie Netflixa, a na środku ekranu wielkie biale logo na ciemnym tle (potem się to zmienia na inne) i kompletnie się tym nie przyjmuje, bo wiem, że nic się nie wydarzy, a na YT tak może być kilka godzin, do czasu jak sam tv się nie wyłączy.
Czy oby na pewno przy takim użytkowaniu ktoś mi da gwarancję na wypalenia? Nie sądzę.

Kiki będzie miał tanio Microledy,ale Oleda 77",to widziałem w lepszej cenie ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja wiem, ze za tyle był. Tyle, że ja pisze o tych 3k różnicy do 83" o których Kiki pisze.
Czyli, jeżeli 83" będzie za 13k, to już zrobi się bardzo ciekawie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zwie się to chów klatkowy i ja się z tym zgadzam, aczkolwiek są ku temu pewne powody, spokojnie ; ) Zresztą ja zawsze byłem blokersem z krwi i kości, wychodzisz z bramy, a tam zamiast latających kur, wita cie 10 chłopa każdego dnia ; )

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zwie się to chów klatkowy i ja się z tym zgadzam, aczkolwiek są ku temu pewne powody, spokojnie ; ) ; )

Jedni wola tak, drudzy wola inaczej...

Ja mieszkalem 5 lat i mi starczy xD
Chociaz jakims mieszkankiem 2 poziomowym na wysokim pietrze z winda, parkingiem podziemnym, takie ze 150m^2 bym nie pogardzil.

Obajtek w dobrej cenie kupil :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mieszkac w domu/mieszkaniu gdzie nie da sie wnieść porządnego telewizora - - - doslownie Tragikomedia xD :)

Da się da sie. Tragikomedią jest to, że za cenę mieszkania można kupić porządny dom na zadupiu.
Ideałem jest mieć dom w mieście w spokojnej okolicy, ale tutaj z 5 baniek trzeba wyłożyć.
Taki penthouse o którym piszesz, kosztuje 3 bańki, a bywają i takie za drugie tyle, no chyba że kupujesz na preferencyjnch warunkach jak Obajtek ; )

Co do tv, już chyba raczej trzeba będzie wchodzić w microleda, zobaczymy. Na razie obecny dobrze służy, boję się też, że przy takich 100", gry zaczną tracić na jakości, mimo już obowiązujących standardów 4k. Do filmów bajka, wiadomo.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chociaz jakims mieszkankiem 2 poziomowym na wysokim pietrze z winda, parkingiem podziemnym, takie ze 150m^2 bym nie pogardzil.

A może być w Miami,znaczy Miedzyzdrojach ? ;)
cam03_r2-png.1077463

Do góry