samsung 6710 a pliki mts

mafcinek

New member
Witam,
na wstępie napiszę że jestem kompletnym laikiem :)
otóż posiadam telewizor samsung UE 46es6710. Nagrywałem filmy kamerą sony HDR-CX190E. Filmy to pliki MTS. Próbuje odtworzyć te filmy przez DLNA na tym samsungu. telewizor pliki widzi ale nie czyta. Pojawia się napis "nieobsługiwany format pliku" . Wcześniej pliki chodziły bez problemu. NIe wiem co się stało. Działa dopiero gdy przerobie na avi.
Na drugim telewizorze sony KDL-55HX850 wszystko śmiga elegancko więc wnioskuję że jeśli chodzi o DLNA to wszystko jest ok.
Co się stało , coś muszę zmienić w ustawieniach?
Proszę o pomoc.

tdx

New member
Bez reklam
musisz mieć w Windowsie mieć włączone w opcjach pokaż rozszerzenia znanych plików klikasz na plik wciskasz F2 i zmieniasz nazwę rozszerzenia

mafcinek

New member
przepraszam Cię bardzo ale nie wiem o co chodzi za bardzo. mam router tp-link TL-wdr4300, pliki udostępniam przez media player windows 7 tyle wiem:) nie wiem jak sprawdzić reszte
Ale skoro czyta n ainnym telewizorze...
aha dodam jeszcze że problemy właśnie pojawiły się po wymianie routera, wcześniej działało wszystko na 2 telewizorach.

Ostatnia edycja:

mafcinek

New member
ok rozumiem, miałem chyba coś takiego
odpalało sie allshare i wybierało jakiś plik by odtworzyło go w telewizorze.tak?
obecnie robię tak że na pc udostepniam pewne pliki i wchodzę do nich przez tv. np w samsungu a allshare wybieram nośnik komputer domowy i tam mam udostępnione (windows player) pliki, widzę wszystkie avi. mi odtwarza mts nie. w sony widzi wszystko i wszystko mi odtwarza.. do routera mam tez podłączony dysk zewnętrzny pliki z dysku mts sony odtwarza samsung nie.

mafcinek

New member
ok spróbuję
ale po co mi przez allshare. Na sony działa mi bez problemu. NA samsungu też się tak nie da? Inne czyta np. avi tylko tych mts - ów nie.

Do góry