Będę mało obiektywny, porównam go do drugiego tv 46d7000. Moim zdaniem obraz w mniejszym jest lepszy ale pewnie dlatego że mniejszy

Materiały 4K z youtube i z satelity są bardzo dobrej jakości ale to tylko demo, długo poczekamy na kanały 4K. Podłączony mam dekoder NC+, jakość taka sobie, prawdopodobnie większość kanałów jest HD choć są też dobrej jakości np: programy na TVP HD.
Największy plus to pilot, powinny być dodawane do każdego tv. Chociaż w komplecie jest też normalny pilot to nigdy go nie użyłem. Matrycy nie sprawdzałem czy jest 200Hz bo jeżeli osoby na forum twierdzo że nie to pewnie tak jest. Płynność obrazu moim zdaniem jest troszkę gorsza jak w D7000( na podobnych ustawieniach).
Aha, i jeszcze samsung się chwali że dodał VOD UHD z filmami, niestety jakość nie powala, jest toscalowanie obrazu do 4K i z bluray obraz o wiele lepszy.
To tyle tak na początek, pytajcie konkretnie wtedy odpowiem a i jestem amatorem i zwykłym użytkownikiem także nie krytykujcie od razu za nieścisłości