Samsung 55f6500 vs 46F7000

toldi2123

New member
Witam zastanawiam się nad tymi modelami nie zaprzeczę iż 55 cali był by milej widziany,lecz model F7000 55 odpada ewentualnie 46 cali,Tv minimum na 4 lata więc zastanawiam się czy nie warto zrezygnować z 55 cali na 46 lecz kupić Tv nowszy,z tego co słyszałem różnica jest spora co o tym myślicie?W sumie pokoju nie mam aż tak wielkiego żeby musiał wisieć 55 lecz na pewno lepiej by się prezentował :)

prezy

New member
Bez reklam
Kolega ma rację, wielkość ma znaczenie. 46 cali po prostu zniknie w Twoim pokoju. Uwierz mi, dzisiaj 46 cali ma bardzo wąskie obramowanie i tv wydaje się wizualnie mniejszy. Tak jak stare 42 lub 40 cali.
Jeżeli nie masz kasy ok, ale wówczas przygotuj się na oglądanie z odległości około 2 m. Jest to jakaś alternatywa.

toldi2123

New member
Nie chodzi o kasę,lecz 7 koła za Tv po prostu mi szkoda:) Teraz mam 40 cali i nie jest źle,nie mam wielkiego salonu,optymalny był by 50 cali,TV trzymam mniej więcej 3 -4 lata,mam d6500 i jestem zadowolony z niego ale czas kupić coś nowszego.

Szkoda że Samsung nie Robi 50tek......

prezy

New member
Bez reklam
50 cali nie bierz bo ma matrycę innego producenta.
Wiem 7 koła to sporo. Jak masz D6500, to wypadałoby skusić się na f7000.
To może zrób tak:
1. Weź f7000 ale 46 cali, jest za mniejszą kasę.
2. Weź 55f6500, różnica w obrazie ale za to mniejsza kasa.
Innego wyboru nie ma.
Osobiście nie zwracają na kasę wybrałbym 55f7000.
Jednak decyzja jest Twoja, to Ty będziesz oglądał Tv nie ja.
Tobie ma świecić jak należy - ważne!

prezy

New member
Bez reklam
Jeżeli ktoś chce mieś jakość i dobre możliwości tv za najniższą cenę to 6500 króluje w tej dziedzinie, jak byś nie liczył zawsze padnie na niego wybór.

julas.wrc

New member
Czy już zakupiłeś te TV 46F7000 bo się jutro wybieram do euro i chyba go wezmę. Jeszcze się zastanawiam nad F6770 ale nie chciałem wchodzić w szósta serię. TV warty swojej ceny?

Pozdrawiam.

krrrycha

New member
panowie czy w 40'' f7000 sa matryce samsunga? czy sprawdzamy w ten sam sposób matryce jak w 6770? jesli tak to jaki nr to samsung?

Do góry