Odświeżę troszkę ten temat bo ja również mam podobny problem co kolega. Szukam telewizora w przedziale 55-60cali, parę dni temu założyłem temat o ue65f6400 bo zastanawiałem się nawet i nad nim,ale niestety nie padła tam żadna podpowiedź...pewnie dlatego że wyglądało to na jakąś reklamę w MM

Najpierw ankieta:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 3,5x5
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ~2,7m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost, bokiem pod max 45 stopni
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Słońce przez cały dzień w oknie skierowanym w stronę telewizora.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 40cali lcd
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobre smart tv,aktywne 3D,dobre podciąganie jakości słabego sygnału
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Vectra
10.Jakie urządzenia ? Dekoder Vectry, Pamięć masowa HDD
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4 - 8.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętnie,ale raczej mat
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy słabszej jakości,rzadko filmy w full hd.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Youtube,vod
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie
16.Preferencje co do marki ? Samsung
17.Preferencje co do wielkości ? 55 cali
18.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? więcej wieczorami
19.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? max 8000
20.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Aktywne
Z tym światłem świecącym w tv jest tak, że przy obecnym tv le40c530f(mat) oczywiście jest ok,ale kolory szału nie robią. Postawiłem mój konsolowo komputerowy tv 37d6500 na jego miejsce żeby zobaczyć jak bardzo przeszkadzają odbicia no i są mocne jak ciemno na ekranie,ale rolety w ciągu dnia w większości są zasunięte więc przeżyję to jakoś. Od zawsze miałem Samsungi i raczej nie zwracałem uwagi nigdy na inne i chyba wolałbym przy tym pozostać. Często oglądamy filmy,seriale w słabszych jakościach,baardzo rzadko w 1080p (choć może się to zmieni po zmianie tv) i chciałbym żeby dobrze poprawiał jakoś gorszego sygnału,80% czasu to obraz z Vectry. Nie potrzebuję żadnych dodatków typu kamera,machanie łapkami,mówienie do tv itd, ale chciałbym jak najlepszą matrycę i dobry smart tv. Kupiłbym nawet 55F8000 tylko,że jesteśmy sporo przed remontem i nie wiemy jaką szafke będziemy chcieli,a na obecną się nie zmieści... Rozważam 55F7000, ale zastanawiam się czy jest sens przepłacać za te dodatki... Może jest jakiś tv z ładnym wyglądem,nie przesycony bajerami ,ale z dobrą matrycą itd? Sorki za rozpisanie się