Samsung 40ES6800 czy samsung 40ES7000 ?

ajwonka25

New member
Nigdzie nie mogę znaleźć w pełnej porównywarki tych telewizorów. Wszędzie połowiczne, gdzie nie wszystkie parametry widać w porównaniu.

Jednakże dla laika nie wszystkie są jasne.

Chciałabym Was prosić o doradzenie mi który z tych TV jest lepszy.
Czy oba mają procesory? Który szybszy i sprawniejszy?
różnica w cenie to od 300 do 600 zł.

Fenix121

New member
Witam miałem podobny dylemat tylko między 46ES6800 a 40ES7000 i kupiłem
40ES7000S
- procesory chyba takie same nigdzie nie znalazłem ich specyfikacji tylko wszędzie pisało że 2 rdzeniowe
- sterownie gestem
- sterownie głosem
- dodatkowy pilot dotykowy
- wbudowana kamera
- rozpoznawanie twarzy
- dźwięk 3D
- Clear Motion Rate 800 Hz
- co najważniejsze Smart Evolution Kit (co roku będziesz mieć ulepszenie do telewizora a nie kupować nowy)
ES6800 jest cały srebrny ES7000 ma srebrna podstawkę a ramka w koło czarna

Fenix121

New member
z dodatkowych funkcji na pewno wchodzisz do pokoju mówisz "smart tv włącz się" zanim dojdziesz do pilota tv już jest włączone:] ogólnie warto dopłacać za dodatki które są w ES7000. Nie mam porównania do ES6800 ale w ES7000 obraz jest ekstra. Clouding ogólnie przy użytkowaniu "brak" samsung jakoś fajnie steruje podświetleniem i jak jest ciemny obraz to przygasza, podczas włączania filmów avi słabej jakości zanim włączy się film ta funkcja nie działa i zamiast czarnego obrazu jest szary i w tedy widać bardzo Clouding ale jest to góra 2 sekundy :]
"brak" to jest led z podświetlaniem bocznym i z bliska jak będziemy chcieli zobaczymy go ale to na siłę:]

Acz kol wiek trafiłem na felerny model działał idealnie 3 tygodnie lecz wczoraj został zabrany przez serwis samsunga :( :( :(

Ostatnia edycja:
Do góry