hmm z tego co pamietam roznica miedzy seria 6 a 7:
- inny design
- 7 ma wiekszy kontrast dynamiczny
- 7 ma zlacze USB Wiselink ( w zaleznosci od wielkosci matrycy mozesz dzieki niemu odpalac muzyke, fotografie czy filmy )
- 7 dostala takze port Ethernet ( jakas namiastka sieci w telewizorze ?? ciekawe co Samsung chce dzieki temu zwojowac )
- 7 ma tryb ogladania filmow w postaci rezyserskiej z predkoscia 24k/s ( nie pamietam jak to sie nazywa dokladnie ) od razu dodam, ze nie wiem czy 6 tez to juz ma
- o ile mnie pamiec nie zawodzi to wlasnie seria 7 miala dostac tunery MPEG-4 ale tutaj moge sie mylic
Pytalem sie sprzedawcy w sklepie powiedzial, ze on i tak by wzial 6, ja osobiscie sklaniam sie do 7. Marzy mi sie ten LED 40 ale nie mam juz na niego tyle mamony... poza tym 40 cali to chyba troche za duzo, gdzyz bede siedzial od ekranu okolo 2 m no i minusem bedzie fakt braku Mpeg-4 w tym modelu.
Co do tych 100Hz szymon79wawa niestety nie jestem Ci w stanie powiedziec skad mam taka informacje, w instrukcji ciezko cos znalezc na ten temat porownywalem manual 32 z 40 serii 7. Z tego co pamietam z rozmowy ze sprzedawca w sklepie Samsung w serii 6 przy 32 calach rowniez nie zastosowal matrycy 100Hz a jedynie jakis tam polepszacz plynnosci filmow co rzekomo znajduje sie rowniez w modelu 32 serii 7. Wyzsze modele ( z wiekszymi matrycami ) maja juz prawdziwe 100Hz.