Drodzy forumowicze, "nadejszla wielkopomna chwila" tzn niedługo wprowadzam się do nowego mieszkania. Mieszkanko nie jest duże ale za to funkcjonalne i właśnie ze względu na dość nieduże pomieszczenia chciałem urządzić je minimalistycznie ale funkcjonalnie. W związku z powyższym potrzebuję zestawu hifi do salonu z aneksem kuchennym o powierzchni niecałych 20m2. Zestaw ma służyć praktycznie tylko do słuchania muzyki, oczywiście ze względu na to że chce go postawić pod TV też ten TV chce do zestawu podłączyć aby od czasu do czasu obejrzeć film i puścić głos przez zestaw hifi. No i tu potrzebuje pomocy. jakis czas temu słuchałem w sklepie zestawu Philips DCD8000 i bardzo mi sie podobała jakość wydobywającego się dźwięku, ale z dostepnością tego zestawu jest kiepsko i nie należy do najtańszych. Więc może coś innego? Czytałem na tym forum o Sony CMT-G2NiP podobna cena do philipsa ale nie słuchałem nie wiem jak gra, no i oczywiście wszyscy z forumowiczów polecają HK MAS 101. Fajnie ale drogo - prawie 2500zł to na prawdę dużo jak za tak malutki sprzęt. jak widzicie cenowo oscyluje około 2000 zł i nie bardzo bym chciał wydać więcej bo przy nowym mieszkaniu jest w co pchać kasę
Ale może jest coś wartego uwagi? Zastanawiałem się jako alternatywa dla wieży, nad kinem domowym 2.1 sale wyboru praktycznie żadnego, lub jakimś soundbarem.
Podsumowując, warunki jakie musi spełniać zestaw to:

Podsumowując, warunki jakie musi spełniać zestaw to:
- cena do 2000 zł
- odtwarzanie płyt cd, plików mp3 (zarówno z cd jak i np. poprzez podłączenie innego źródła poprzez AUX)
- małe, ładne, nie zajmujące dużo miejsca
- w 90% do muzyki w formacie mp3, czasem filmy
- możliwość podłączenia pod tv jako opcja pozwalająca w razie potrzeby puścić dźwięk z TV poprzez zestaw hifi
- wifi
- dlna
- wejście do ipoda
- bluetooth