Mi babka z banku mówiła ze "bez ubezpieczenia sa tylko raty do 10 miesięcy", a ja na to, ze chce bez ubezpieczenia na 30.
Cetlem odrzucił wniosek, lukas natomiast przyjął. Przez obydwa banki miałem już brany jakiś kredyt ratalny i miałem ze sobą zaświadczenie o zarobkach z pracy. W ubiegłym roku jak chciałem wziasc coś na raty to nie miałem takiego zaświadczenia.
Na stronie rtv euro agd jest napisane :
"Kredyt 10,20,30 x 0% oznacza, że kwota odsetek od takich rat wynosi 0%. O wysokości ewentualnych kosztów może decydować dodatkowy produkt finansowy, który został przez Ciebie wybrany".
"Masz możliwość wyboru opcji kredytu z ubezpieczeniem lub bez ubezpieczenia"
Najczęściej zadawane pytania - RTV EURO AGD
Ps
Po zakupie dostałem na maila ankiete do wypełnienia i był tam punkt (nie pamiętam dokładnie treści) było coś o wymuszaniu wybrania ubezpieczenia zaznaczyłem, ze bylem przymuszany. Cos mi sie zdaje ze sklep musiał miec kłopoty, z tym wciskaniem ubezpieczenia na sile przez banki .
Ja dostałem towar na 30 rat który był na ich stronie opisany jako 10x0% tylko ze zamawiałem inny (tej samej formy tylko bodajże starszy model) ale ze się pomylili to już ich sprawa .Witam wszystkich. Orientujecie się może jak to jest z ilościami rat, które widnieją przy cenach produktów? Dla przykładu dla telewizora TX-P42V20e podane raty są: 30 x 1/30 ceny produktu, natomiast dla TX-P50V20e już tylko raty: 10x 1/10 ceny produktu? Czy takie informacje przy cenach są tylko przykładem, czy jest to świadoma polityka?
Ja dostałem towar na 30 rat który był na ich stronie opisany jako 10x0% tylko ze zamawiałem inny (tej samej formy tylko bodajże starszy model) ale ze się pomylili to już ich sprawa .
D300 w RTV EURO AGD [Wersja tekstowa] - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKONW Euro RTV sprzedaje GE i Cetelem.
Jeśli będzie to GE to pocztą przyjdzie karta z limitem gotówkowym.
Jeśli Cetelem to karta moze przyjść trochę później.
Nie radzę z niej korzystać, proponuję ją przeciąć i zwrócić do banku.
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3971581taka karte nalezy przeciac wzdłuz paska magnetycznego,włozyc do koperty i napisac tylko ze z niej rezygnujemy. dadza spokój.
Bank Cetelem na siłę wciska karty kredytowe - Banki - Forum dyskusyjne | Gazeta.plJeżeli ktoś obiecuje raty 0% to faktycznie, kredyt nie będzie oprocentowany, ale bank odbije sobie gdzieś indziej brak odsetek. I taka sytuacja ma miejsce chociażby w Euro RTV AGD, gdzie GE udzielało kredytu 0% w ciężar karty kredytowej. Raty 0%, ale na dzień dobry opłata za kartę 6,90 PLN miesięcznie i - aby nie było niedomówień - opłata była za "wydanie i udostępnienie karty", zatem nawet nie aktywując trzeba było bulić.
D300 w RTV EURO AGD [Wersja tekstowa] - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKONZnalazłem hakaczyli ukryte koszty. Sa to oplaty od dokonywanych wpałat rat w kasach EURO AGD 30x 1zl. Na poczcie czy w innym banku pewnie 30 x 3-4zl. A to cwaniaczki z bańką w nosie
Hehe.
Dobrze że są banki internetowe za 0,50 PLN.
Najlepiej iść do swojego banku i zrobić stałe polecenie zapłaty tych rat,podając datę początkową i końcową.Masz spokojną głowę,bo bank co miesiąc wysyła pieniądze na konto podanego banku.Przy otwarciu stałego zlecenia tylko jeden raz pobierają opłatę 5 złotych,a od każdej raty pobierają 1zł,50gr.A ogranicza się?
Co do myku z wprowadzeniem opłat za przyjecie wpłaty w kasie sklepu, to a i owszem taka opłata jest pobierana:
D300 w RTV EURO AGD [Wersja tekstowa] - FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON
Z cytowanej wypowiedzi wyniki chyba, że jednak można spłacić ratę przelewem bankowym - "Dobrze że są banki internetowe"? Pytam się, bo do tej pory nigdy nic nie kupowałem na raty
EDIT:
OK - wysłałem do nich maila i odpowiedzieli mi, że przelewem bankowym również można płacił raty.
A czy nie jestes sam sobie winien? Sprawdzales dzialanie tego 3D, zanim kupiles TV? Moze takie wlasnie jest w tym TV - wiec ciezko, zeby na tej podstawie wymieniono Ci TV.Kupiłem Philipsa 46PF-L8605 w RTV EURO AGD, oto wnioski:
Ze specyfikacji na stronie internetowej powinna zostać usunięta pozycja 3D, zakupiłem zestaw rozszerzający PTA02 i to co ukazało się moim oczom było ogromnym rozczarowaniem. Sprzęt nie mieści się w żadnych ramach szeroko rozumianego standardu 3D, naszym oczom ukazują się trzy obrazy, tego nie da się oglądać!!! Serwis Philipsa stwierdza prawidłowe wyświetlanie obrazu 3D
A czy nie jestes sam sobie winien? Sprawdzales dzialanie tego 3D, zanim kupiles TV? Moze takie wlasnie jest w tym TV - wiec ciezko, zeby na tej podstawie wymieniono Ci TV.