różowawy ekran w plaźmie LG - co dalej

kanah

New member
Naprawiałem w fabryce monitory i screen'y LG i innych firm i ten różowy kolor pochodzi od złych ustawień kolorów przez komputery. W całej fabryce - nie powiem jakiej :p - tylko my naprawiacze wiedzieliśmy jak sobie z tym radzić więc nie oczekuj od servisu cudów. A jest prosty sposób na to. Trzeba zrobić w menu servisowym reset i jeszcze raz przez komputery (ustawianie wszystkiego puścić) i problem z głowy. Tak my sobie radziliśmy i było oki. Nie mieliśmy zwrotów na to. A tak wogóle to ciekawe czemu nie zareagowała kontrola końcowa w fabryce. U nas dziewczyny wyłapywały to przy teście kolorów na generatorze. Pozdrawiam

tomi-pops

Banned
LG50PC51 nie do końca fer ze strony firmy LG

Witam !
11-09-2009 serwis LG odebrał tv, centrala w Wawie wymieniła mi na nowy model 50PQ2000 jako równorzędny technicznie z czym się nie zgadzam. Moim zdaniem brakuje mu podstawowych zalet: filtraClear Filter Pro, automatycznego zumu i pilota uniwersalnego - ten dołączony do PQ2000 to jakaś tandeta. Dodatkowo wydaje mi się, iż obraz na PC51 był lepszej jakości poza wadą różowego koloru. Ten nowy model ma obraz przebarwiony zielonym a oprócz tego biel jest szara, w matrycy można się golić - lustrzana matryca w jasnym pokoju to porażka. Dodatkowe bajery jakie posiada mogę kupić sobie za mniejszą kasę jak różnica w cenie na moją niekorzyść -40%.:confused: (5799 a 3499)
Proponuje się dobrze zastanowić nad zakupem plazmy LG postaram się umieścić fotki testowe w porównaniu z innym tv w jednym ujęciu i na standardowych ustawieniach w obu przypadkach. Jeśli mało to mogę więcej podesłać.
Pozdrawiam :)

Ps. oceńcie sami który obraz jest lepszy po lewej stronie czy po prawej !!!!!!!!!!!! i podejrzewam że sami domyślicie się który to 50PQ2000 :popcorn:

Attachments

• DSC_5299.JPG
    DSC_5299.JPG
    603,8 KB · Wyś: 64
  • DSC_5300.JPG
    DSC_5300.JPG
    651,9 KB · Wyś: 60
  • DSC_5303.JPG
    DSC_5303.JPG
    648,2 KB · Wyś: 54
  • DSC_5308.JPG
    DSC_5308.JPG
    639 KB · Wyś: 63
  • DSC_5310.JPG
    DSC_5310.JPG
    707,9 KB · Wyś: 56
  • DSC_5316.JPG
    DSC_5316.JPG
    629,2 KB · Wyś: 62
Ostatnia edycja:

tomi-pops

Banned
Po dalszych moich monitach LG stoi twardo na stanowisku że model PQ2000 jest lepszy technicznie od PC51. Moim zdaniem to tylko dodatkowy bajer DVB-T i usb a nie klasa jakościowa. Sprawa w toku zobaczymy co dalej.

Do góry