Różnice serii H w modelach z marketów

tdx

New member
Bez reklam
To temat o Samsungu, jak nie wiesz co wybrać zakładaj temat w dziale LCD. Sony skoro Ci się od razu bardziej spodobał to może warto właśnie go brać. (parometrowo prócz 3D wypada bardzo dobrze) Matryca AUO tak jak w 50" Samsunga ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Wiem, że o Samsungu dlatego najbardziej rozważam właśnie samsunga (może ktoś będzie mial podobne dylematy jak ja) dodatkowo w watkach jest bardzo mało o modelach 50''. Ja osobiście już jestem przyzwyczajony i przekonany do tej firmy, dlatego drążę temat ;) , a coś jest nie halo w matrycach AUO, że w większości postów o TV Samsunga polecane są raczej modele z matrycami samsunga, a jak pojawia się AUO, to generalnie na nie?
A co do Sony, to już jakoś nie mam zaufania do tej firmy ;)

tdx

New member
Bez reklam
henry1979 to bardziej kwestia jeśli może być Samsung to wole żeby był Samsung (matryca dotyczy modeli 40/46/48/55) w 50 nie ma problemu... ;)

Innymi słowy, jak kupujesz w stacjonarnym sklepie spokojnie możesz na miejscu sprawdzić najistotniejsze pod względem jakości obrazu zagadnienia i w domu cieszyć się już tylko z zakupu

A sama akcja z matrycami wywodzi się z TV serii B gdzie pomiędzy matrycami Samsunga a AUO była PRZEPAŚĆ!

Henry

Active member
Bez reklam
Dzięki, porównam sobie w sklepie. Już jakiś czas nie interesowałem się TV i trochę wypadłem z obiegu :)
Czas na jakieś zmiany i nie chciałbym porządnie grającego TV zamienić na większy, ale gorszy, stąd moje pytania i wątpliwości.
Sprawdziłem swoją matrycę jest Samsunga 100hz:) (40A1UF0C)
Jak tak czytam, to coraz bardziej przekonuję się do 55f6770, najwyżej żona z domu mnie wyrzuci ;), ale przynajmniej nie pogorszę jakości...

pavio

New member
Henry1979
Mam identyczny problem z wyborem nowego,wiekszego tv po le 40c650 ktory ma doskonaly obraz. Ja skłaniam sie na razie do 55h6400. W necie można go dostac za ok.4200 zł. Coś tak sie uparł na ten sklep stacjonarny:)
Tdx
Jak możesz pomoc w zakupie online?

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
jest skype, są testy, dzięki którym łatwo można ocenić czy zostawić sobie ten model czy wyraźnie ma jakiś defekt i szkoda się "pieprzyć"...

Henry

Active member
Bez reklam
pavio, nie chcem ale muszem, jak mawiał klasyk ;)
Niestety wypadły dodatkowe wydatki i tylko raty mnie ratują, jak sprawdzałem w necie to przy ratach wychodzi drożej niż w sieciówkach z 0%, gdzie sprzęt jest na dzień dobry droższy...
Dzisiaj porównywałem H6400 w 48'' z F7000 46'' i ten stary miał ładniejszy obraz, ale to warunki sklepowe i wyższy model.
Muszę gdzieś namierzyć 55F6770 i 55H6400, wtedy zobaczę czy warto dopłacać do nowszego modelu.
A tobie udało się już gdzieś porównywać H6400 z innymi modelami?

pavio

New member
Na razie nie,szukam info tylko w necie. Chyba wybiorę między 55F6500 a 55H6400 ale raczej ten drugi:) Cena ta sama a lepszy pilot,procesor,itp. 55F6770 za drogi. 48 cali w 48H6400 to chyba trochę za mało po 40 calach. Po paru tygodniach znowu się skurczy:) te 55 cali z ok 3 metrów to chyba będzie optymalnie.

Damaranus

New member
To ja mam jedno pytanie, skoro H6700 i H6640 to serie na dane markety/sieciówki to czy tracą one coś w stosunku do seryjnych modeli Samsunga?

48H6700 w Euro jest w tej chwili na raty 40x, zastanawiam się czy nie skorzystać z okazji. Cenowo duży skok w stosunku do H6400, ale nadal połowę mniejszy jak do W829B. Chociaż patrząc na ekspozycję w sklepie, jak dla mnie te 400 --> 600 Hz nie robi żadnej różnicy. Biorąc pod uwagę że teraz wszędzie lecą mecze, to było ok. Czy coś przeoczyłem w sklepowych warunkach?

Sony jest poza moim zasięgiem cenowym, a nawet patrząc na to że jest na raty, przyzwyczajony do Samsunga i wyposażony w ich sprzęt, będę zadowolony z kontynuacji tego. Sony przemawia za mną obrazem, ale nie funkcjonalnościami.

bhn92

New member
Bez reklam
H6700 i H6640 to te same flaki w innych obudowach poprostu nazwijmy dajmy na to ten model produkcyjnie jesli chodzi o wnetrznosci h6600 potem mamly inna obudowe na euro i podpisali go h6700 a w media markcie inna i mamy h6640 to jest wlasnie cos takiego.
Zadaj tez sobie pytanie czy napewno Ci jest potrzebne wejscie satelitarne w tych modelach bo takie h6410 ktory ma to wejscie jest automatycznie drozszy az o 300 zl od 6400 i czy warto wydac te kase w roznicy do h6400 bo md to nawet nie pisze bo to w przypadku 6 serii nie daje nie wiadomo jak duzej roznicy. Jesli jednak bedziesz wolal h6700/6640 to pamietaj ze jak kupisz w euro i cos Ci sie nie spodoba to oddanie go bedzie naprawde trudne ,w Mediamarkcie h6640 gdyby cos bylo dla Ciebie nie tak to jesli jest w stanie idealnym bez oderwanych tasm to mozesz spokojnie go oddac ale z znowu jesli tv ma stac u Ciebie to h6700 jak dla mnie duzo lepiej prezentuje sie z ta podstawa...

Ostatnia edycja:
Do góry