Różnice Panasonic TX-L37ET5E a TX-L37E5E

malin1976

Member
Witam . Chciałbym się dowiedzieć czy te dwa telewizory różnią się tym że jeden ma 3d a drugi nie bo jeżeli tylko tym to kupuję od ręki ten bez trójwymiaru bo mi do niczego nie potrzebny . Liczba wejść , internet i inee bajery zbędne . Liczy się tylko obraz :)

malin1976

Member
To może jednak zacznę od opisu bo ten panasonic 37e5e przeciwstawiam sony 32EX650 . Macie jakieś lepsze opcje bo w poniedziałek do sklepu uderzam z bratem . Telewizor dla niego !!!

1. Odległość od ekranu? 3m na wprost ale i 2m z lekkim kątem jakby oglądać z łóżka ;)
2. Jak słońce świeci w pokoju? Mało słońca . Rankiem coś tam zaświeci czasami ;)
3. Jak duży jest pokój: 4x5
4. Preferowana technologia: brak
5. Jaki masz obecnie telewizor? - porównanie mam z Sony 32E4000 , 32EX500 i 32EX520 - rodzina ma
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Film, sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: często bez znaczenia co do pory dnia
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? jakieś tam światło świeci zawsze
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? nie wiem :)
10. Matryca błyszcząca czy matowa? raczej matowa ale to przyzwyczajenie
11. Preferowana wielkość telewizora? 32-37
12. Preferowana marka? -
13. Czego nie lubisz w telewizorach?
14. Jakie urządzenia będą podłączone? pendrive do filmów
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 70% telewizja , 30% filmy z usb
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? niewielkie kąty są
17. Czy ważne jest wifi? Nie
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? Nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
22. Ma mieć 3D? Nie
23. Ma mieć slot na karty SD? Nie
24. Ma mieć tuner DVB-S? Nie , ale MUSI mieć DVB-C do kablówki koniecznie !!!
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI: może laptop , USB: pendrive
26. Jaki masz sygnał? 20 programów z kablówki cyfrowych tych co są też z kosmosu plus kilkanaście w analogu
28. Ma stać czy wisieć? stać
29.Rozdzielczość: Full HD
30.Dvb-t: Tak DVB-C: - koniecznie
31.Na czym najbardziej Ci zależy: Dobra jakość obrazu i dźwięku w filmach i sporcie , dobre odtwarzanie z usb
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-6 godzin
33.Sugerowana cena? Maksymalnie do 2000 zł i raczej nieprzekraczalna . Nestety :(

malin1976

Member
Tego Philipsa już ciężko dostać a do tego brat chce już 37 lub nawet 40 cali ale budżet wciąż 2000 zł :( . Na placu boju pozostały już tylko :

Toshiba 40RL939
Panasonic TX-L37E5E

Poratuje ktoś dobrą radą ?

Edit : Tego Phillipsa szukałem w wersji 37 i 40 cali a on ma 42 !!! A więc i 42PFL4007H wchodzi w grę bo na pewnym serwisie aukcyjnym mają go w granicach 2000 zł .

Ostatnia edycja:

malin1976

Member
No właśnie wczoraj w nocy przeczytałem cały temat Philips 40PFL5007 a dziś byłem w sklepie dokładnie obejrzeć ten model tv . Nawet zerknąłem na tył obudowy by sprawdzić jaką ma matrycę i wychodzi na to że szczęśliwie mają Sharpa a więc dla brata dobrze :) Cena trochę przekroczona bo 2200 ale to zakup na lata i myślę że go jutro przekonam . Pozdrawiam i dzięki za rady .

No i oczywiście test bardzo pomógł w wyborze .

Do góry