róznica miedzy VSX423-K/VSX528-K

spinacz66

New member
Bez reklam
każdy ma swój gust i swoja firmę i będzie za nią szedł ja kupiłem swojego kenwooda za 2900zł i gra nie żle w KD a wielu z was powie że japońska firma nie ma doświadczenia w Kd i może tylko agd produkować mi jego dźwięk przypadł do gustu.Teraz pionek 923 jak radzi sobie ze skalowaniem materiału dvd bo to dla mnie ważne?

jaco.37

Member
Bez reklam
Już kiedyś pisałem o możliwości konfiguracji amplitunerów Onkyo od serii 609 i nowszych.W pure audio szału nie ma , ale wystarczy tylko załączyć Dynamic EQ bez Audyssey i wtedy to dopiero gra.

Stratoss

Member
Bez reklam
Sluchalem innych onkyo i mnie poprostu stereo z nich nie pasuje. Nie jest to moja odosobniona opinia nt. stereo w Onkyo.
Też się przychylam do tej opinii. Więc nie jest już tak odosobniona:|
Mój kolega ma Onkyo 805 i niestety szału nie ma, a pamiętam jak go kupił - to sprzęt nówka otrzymał od autoryzowanego sprzedawcy i okazał się na "dzień dobry" niesprawny. Nie odzywały się w ogóle dwa kanały. Szybko nam przysłano następny. Pamiętam, że jego stary pionek brzmiał lepiej...
Potem u siebie miałem przez tydzień model 905 i 906, ale też niczym nie zachwyciły, a ich ślimacze wręcz reakcje na podgłaśnianie to mogły człowieka w depresję wprowadzić w porównaniu do Denona. Początkowo sądziłem, że może baterie w pilocie słabowite, ale niestety nie - ten typ tak ma. Ponadto sprawdzałem je jako przedwzmacniacze (pre out), ale tu wypadły oba mizernie. I po tych przypadkach dałem sobie spokój z firmą Onkyo raz na zawsze...
Kilka lat temu użytkowałem Onkyo 919 THX i to był naprawdę okaz wspaniałego dźwięku, ale późniejsze modele już mu do pięt nie dorastały...
Onkyo to po japońsku dźwięk, ale to było dano temu...

Ostatnia edycja:
każdy ma swój gust i swoja firmę i będzie za nią szedł ja kupiłem swojego kenwooda za 2900zł i gra nie żle w KD a wielu z was powie że japońska firma nie ma doświadczenia w Kd i może tylko agd produkować mi jego dźwięk przypadł do gustu.Teraz pionek 923 jak radzi sobie ze skalowaniem materiału dvd bo to dla mnie ważne?

Miałem VSX 923 przez jakiś czas, jeśli chodzi o skalowanie to byłem zadowolony, więc nie wiem czy taka opinia Ci pomoże :-o. Zastanawiałeś nad innymi modelami Pioneera. Tak tylko nadmienię że, miałem przed 923, model 1021 i według mnie tak samo brzmiały.

spinacz66

New member
Bez reklam
1021 nie już w sklepach jak patrzałem.Mam pytanie w pionkach różnią sie informacje na wyświetlaczu czy mi się zdaję bo te tańsze nie pokazują głośności i liczby kanałów.923 aluminiowe pokrętła i nóżki? i jak radzi sobie z materiałem (3:2 pull down)/24klatkowym

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Jak juz kupujesz amplituner to kup do niego jakis odtwarzacz Blu ray za 500-600zl, on Ci dobrze zeskaluje DVD a dodatkowo wykorzystasz dekodery dzwieku bezstratnego DD i DTS HD.

spinacz66

New member
Bez reklam
mam 3 panasa i philipsa skalują wyśmienicie i jestem z nich zadowolony lg 420 co kupiłem to porażka nigdy więcej lg.z bestratnego korzystam już teraz

Do góry