róznica miedzy VSX423-K/VSX528-K

spinacz66

New member
Bez reklam
kapusta czy do tego denona da sie podłączyć 2 suby na raz żeby chodziły.Czy marantz gra dobrze w surrand bo czytałem że lepjej się sprawuja one w stereo?.ten denon wyglada atrakcyjnie szkoda że czany nie jest i czy warto go kupować bo patrzałem ze sklepów jest on już wycofany

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Tak da się podłączyć dwa suby.
Wszystkie amplitunery graja podobnie w kinie a w stereo lepiej graja denony,marantze,harmay.

spinacz66

New member
Bez reklam
dużą moc ma ten denon to zaleta teraz mam dylemat czy pionek czy denon.jeszcze jedno mam pytanie jak podłacze dekoder tv to pionka albo tego denona przez hdmi to będzie przesyłał obraz i dźwiek w trybie stand by rozumiecie o co mi chodzi żeby nie włączać non stop wzmaka

Rafal7

Banned
dużą moc ma ten denon to zaleta teraz mam dylemat czy pionek czy denon.jeszcze jedno mam pytanie jak podłacze dekoder tv to pionka albo tego denona przez hdmi to będzie przesyłał obraz i dźwiek w trybie stand by rozumiecie o co mi chodzi żeby nie włączać non stop wzmaka

Będzie przesyłał obraz i dźwięk,a które te pioneery porównujesz do tego denona?Bo jak te z tytułu tematu to nie przeginaj.:razz:

Rafal7

Banned
Najlepszy z tych podanych przez ciebie będzie vsx 922 ale on jest słabszy od tego denona.Ten denon ma 65 w na kanał w kinie a pioneer 50 watt.
A czemu chcesz podłączać dwa suby do amplitunera?Lepiej mieć jeden porządny sub niż dwa średnie.

spinacz66

New member
Bez reklam
lubie dynamike w KD myślałem na 2 kodami sw1000 bardzo dobre maja recenzje i cena atrakcyjna suby roku 2002 tyle nagród zdobyły jak 50w jak na stronie producenta podaje 150w rms na kanał czegoś tu nie rozumiem

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Za te dwie kody kupisz jeden lepszy sub.
Widzisz moim pierwszym amplitunerem był Pioneer zawsze lubiłem ta markę i będę ją lubił,na pierwszy miejscu co do zakupu amplitunera były pioneery ale jak poszedłem do sklepu i zobaczyłem z jakiego pięknego plastiku są przednie panele to powiedziałem ze Nie,na zdjęciach wyglądają zacnie i bardzo ładnie.Ale niestety jest zupełnie inaczej.Wiadomo ze wygląd nie gra ale będziemy na to patrzeć i jeżeli nam się nie będzie widziało to będziemy się zastanawiać na co wydaliśmy pieniądze.
Mi się znowu podoba sprzęt w kolorze srebrnym i tylko na taki kolor zwracam uwagę.Byłem dwa tygodnie temu w Saturnie i był Pioneer 5xx albo 8xx już nie pamiętam dokładnie jaki model i był z plastiku srebrnego już zupełnie inaczej się prezentował.
Niestety czarny błyszczący plastik kojarzy mi się z tandeta.

spinacz66

New member
Bez reklam
kiedyś też kupowałem srebrny do tej pory mam dvd denona srebrny i po pewnym czasie jakoś metal zachodzi i zmienia kolor na lekko żółtawy wie od paru lat kupuje czarne tylko.To mówisz że pionki tandetnie wygladają na froncie?czemu wy skreślacie tak kode i tage? w swojm przedziale cenowym nie są złe.Jak bym miał dużo kasy to bym kupił tylko velodyne suby mojm zdaniem najlepsza firma która robi niskotonowce także te budrzetowe

Ostatnia edycja:
I

irek6311

Guest
kapusta7 amplituner KD ma spełniać funkcje KD a nie ładnie wyglądać (to nie ozdoba) ,
ja olewam wygląd Pioneer VSX-923 bo to tylko sprzęt a skupiam się na dżwięku i obrazie ,
Denony X500/1000/2000 też nie grzeszą urodą ale przecież nie o to chodzi < gro i tak je kupi .

Rafal7

Banned
Dlatego wolałem kupić swój amplituner niż 1910/11/12 w plastiku chociaż tu plastik jest matowy.Rozmawiamy tu o pioneerze. Kilka postów wyżej napisałem ze wygląd nie gra.Dla mnie ma znaczenie wygląd.

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
irek ty posiadasz pionka.czy model 923 dobrze zagra w KD?kosztuje około 1600zł nowy i powiedz mi na stronie producenta pisze że ma 150w na kanał kapusta napisał 50w to w końcu ile on ma rms?

Ostatnia edycja:
I

irek6311

Guest
kapusta7 wysokie modele mają i wygląd i wszystko naj ale większość na nie stać < wtedy trzeba polubić to co się kupi ;)
miałem VSX-922 i gra tak samo jak ten nowy < warto go kupić ...
wygląda niepozornie ale gra przyzwoicie i bez zadyszki z kolumnami ze stopki .

Rafal7

Banned
Masz racje wysokie modele maja wygląd i są zrobione z dobrych materiałów ale za to i cena jest odpowiednia za taki sprzęt.
Tez uważam ze jeżeli VSX 922 przypadnie Ci do gustu pod względem wizualnym to go bierz do złych klocków na pewno nie należy.
A pod jakimi kolumnami ma on grac?

spinacz66

New member
Bez reklam
do wiosny z tymi co mam teraz pod kenwood geniuse6000 potem bendzie przemeblowanie tylko kobiete musze na spa wysłac na pare dni żeby nie brzdąkała mi i wypieprzyć pare mebli.Dużego wyboru nie mam bo chcem podstawkowe systemy taga harmony in move5.0+ sub in move8.0 albo wharfedalemovie stardx1-hcp 5.1 albo miniaturowe jakiś system cantona

Do góry