I tak często ze sprzętem AGD/RTV jest bo produkcja na max idzie ....A według mnie gwarancja to jest czas prawidłowego działania sprzętu,czyli producent przewiduje ile dany produkt powinien działać po okresie gwarancyjnym nie musi nam działać.
I tak często ze sprzętem AGD/RTV jest bo produkcja na max idzie ....
jakby sprzęt działał jak dawniej 10 lat to produkcja by im siadła .
w kapitalizmie nic długo nie działa bo tu liczy się ilość nie jakość.kupiłem specialnie 2 lata temu mante do rmvb tylko po 2 miesiącach silnik tacy poszedł i nawet nie chciało mi sie tego reklamować poszła do kosza a jak to otworzyłem to sekcja zasilania trochę wieksza była od pudełka zapałek
Czyli jak na budżetowy ampli ( vsx528 ) ma całkiem dobre zasilanie i producent tutaj za bardzo nie oszczędzał!?
Miałem kupić vsx828 ale wyszedłem z założenia,że lepiej kupić najwyższy model 5.1 niż najniższy 7.1:bober:
Whiplash grubo się mylisz bo to że w wyższym modelu (~ 1,5tyś zł) jest 7.1 wcale nie znaczy ze sekcja zasilania mocniejsza czy reszta elektroniki lepsza ...
to kosztuje dość dużo dlatego dopiero ~ 2tyś zł można oczekiwać jakiś zmian w elektronice ,
nie wszystkie kolumny pozwalają na Bi amp a tym bardziej że gro kupujących kupuje 5.1 (lub 7.1) za ~ 2 tyś zł (typowo budżetowy zestaw) ,
zasilacze w amplitunerach dopiero ~ 3tyś zł są dobrej jakości ale to zrozumiałe bo ten sprzęt gorzej się sprzedaje i musi mieć jakieś mocne atuty ,
tyle testów amplitunerów jest w sieci i tam widać budowę amplitunerów < pooglądaj zanim tak optymistycznie napiszesz![]()