róznica miedzy VSX423-K/VSX528-K

Rafal7

Banned
A powiedz czym będzie odbiegał avr 4311 od ubiegło rocznych amplitunerów?
Natomiast taki Oppo bedzie miał lepszy przetwornik DAC niż amplituner za 1000 zł i do tego taki amplituner nie ma wejść analogowych 5.1/7.1

Moj amplituner ma hdmi? MA
Ma najnowsze dekodery dźwięku oprócz DP IIz i DTS X ? Ma
Jedyne co by mógł mieć to przepuszczanie obrazu w stanie czuwania.
Z resztą każdy ma swoje zdanie w temacie i kazdy bedzie sie upierał przy swoim .:)

spinacz66

New member
Bez reklam
oppo 105 czytałem że można używać jako wzmacniacz i dac usb.wyszły teraz odswieżone modele 103 i 105D z tym procesorem darbee

werf

Active member
Bez reklam
dmk84 w systemie 7.0 te 450W zasilacz to porażka ale tak większość nowych produktów ma ,
przy 5.0 często zasilacze ~ 300W bo producent oszczędza na sekcji zasilania ...
potem cyrki się nawet na 5.0 dzieją jak kolumny zejdą z 6 Ohm do 4 czy 3 Ohm < zabezpieczenia się włączają > zasilacz i końcówki mocy nie wyrabiają ,
dlatego też odradzam Denon X500/X1000 bo najbardziej uproszczona sekcja zasilania ,
co do brzmienia X3000 i X4000 jeszcze raz napiszę to 100% brzmienie KD z stereo nie ma nic wspólnego ,
Pioneer czy Yamaha podobnie w tej cenie więc subiektywne wrażenia użytkowników mało w tym temacie wnoszą ,
do stereo wzmacniacz nawet za ~ 1000zł zagra lepiej niż Denon X4000 czy Yamaha RX-A2030 < to tylko przykłady > te słuchałem .

A ja mam trafo 370W przy 7 kanałach nie odbiega od tych po 1KW:D

oppo 105 czytałem że można używać jako wzmacniacz i dac usb.wyszły teraz odswieżone modele 103 i 105D z tym procesorem darbee

Jako przedwzmacniacz i to całkiem dobrej jakości

collider

New member
Bez reklam
Śmiało grzeb,co do tych dekoderów dźwięku to i tak na co mu one jak on i tak jest tylko 7.1.

Ja nie chcę w żadnym razie tu negować, że twój ampek jest dobry. Staram się tylko przedstawić, że obecne konstrukcje jednak są lepsze i bardziej funkcjonalne. Twój ampek jest odpowiednikiem, popraw mnie jeżeli się mylę, ale dzisiejszego Denona X3000. Nawet porównując go do modelu półkę niższego z obecnej gamy Denona czy Pioneera bo zaraz ktoś mi wytknie to jednak z całym szacunkiem, ale mamy tu inną epokę.

Tak widzę, że w kwestii sprzętu to wiele osób walczy o niego bardziej niż o swoją żonę czy partnerkę życiową :).

Ostatnia edycja:

dmk84

New member
dmk84 w systemie 7.0 te 450W zasilacz to porażka ale tak większość nowych produktów ma ,
przy 5.0 często zasilacze ~ 300W bo producent oszczędza na sekcji zasilania ... .

Czyli jak na budżetowy ampli ( vsx528 ) ma całkiem dobre zasilanie i producent tutaj za bardzo nie oszczędzał!?
Miałem kupić vsx828 ale wyszedłem z założenia,że lepiej kupić najwyższy model 5.1 niż najniższy 7.1:bober:

Rafal7

Banned
Ja nie chcę w żadnym razie tu negować, że twój ampek jest zły. Staram się tylko przedstawić, że obecne konstrukcje jednak są lepsze i bardziej funkcjonalne. Twój ampek jest odpowiednikiem, popraw mnie jeżeli się mylę, ale dzisiejszego Denona X3000. Nawet porównując go do modelu półkę niższego z obecnej gamy Denona czy Pioneera bo zaraz ktoś mi wytknie to jednak z całym szacunkiem, ale mamy tu inną epokę.

Tak widzę, że w kwestii sprzętu to wiele osób walczy o niego bardziej niż o swoją żonę czy partnerkę życiową :).

A mi chodzi tylko o to ze lepiej kupić używany 2/3 letni amplituner za 1000/1500 niż nowy tegoroczny.

I

irek6311

Guest
Czyli jak na budżetowy ampli ( vsx528 ) ma całkiem dobre zasilanie i producent tutaj za bardzo nie oszczędzał!?
Miałem kupić vsx828 ale wyszedłem z założenia,że lepiej kupić najwyższy model 5.1 niż najniższy 7.1:bober:
To zdrowe podejście do amplitunerów ;)
niestety te tanie 7.1 nie radzą sobie z wymagającym zestawem 7.1 i pozostaje opcja 5.1 więc szkoda kasy ,
porządna sekcja zasilania kosztuje i nie ma co się oszukiwać że za ~ 1,5 tyś zł amplituner będzie ją miał ,
u Denon dopiero X3000 i X4000 mają dobre zasilanie ale za to Denon słono sobie śpiewa .

I

irek6311

Guest
Te 2-3- 5 letnie amplitunery dla pasjonatów z grubym portfelem jak usterka jakaś powstanie ,
pomimo że umie naprawić sprzęt audio video nie pakowałbym się w takie amplitunery bez gwarancji bo część podzespołów prawie niedostępna ...
pozostaje tylko serwis producenta bardzo drogi (ten też nie wszystko naprawi bo ~ 5 letnie często nie mają wsparcia w częściach) .

spinacz66

New member
Bez reklam
też wole kupić nowy ja mam gwarancje ale jak by mój keenwood niedaj boże padł to najblizszy serwis niemcy albo holandia unas tylko car audio i agd przyjmują :?

collider

New member
Bez reklam
W tych czasach to tak zdecydowanie tak.Kiedyś był lepszy sprzęt :p.
A co rozumiecie przez pojecie gwarancja?

Np. dwa lata świętego spokoju a niektóre firmy dają nawet 3. Oczywiście można ubezpieczyć sprzęt prywatnie dodatkową polisą, ale nie wiem czy da radę zrobić to z używką.

Ostatnia edycja:
I

irek6311

Guest
Przy zakupie trzeba wykupić rozszerzoną gwarancję > nawet na 5 lat jak to X3000/X4000 :D
a używki nie ubezpieczysz bo wycena takiego sprzętu kłopotliwa < firma ubezpieczeniowa nie jest zainteresowana takimi operacjami ...
trzeba mieć papiery na taki sprzęt a ten z Allegro często z zagranicy do nas przybywa (Allegro) .

Do góry