Różnica między UE46F6170 UE46F6100

slavcio89

New member
Witam, czy ktoś mógłby napisać czym różnią się te dwa modele samsunga i który jest lepszy jeśli nie bierzemy pod uwagę ceny?

slavcio89

New member
Dzięki :) no to zamawiam, tuner satelitarny chyba w tym momencie mi sięnie przyda ale może kiedyś.
A np. jak zakładam cyfrowy polsat to ten tuner mi się jakoś przyda?

rudzik136

New member
Slawcio89
jak planujesz zakup Cyfrowego Polsatu to ten TV z tunerem jest jak najbardziej odpowiedni... Będziesz odbierał kanały Polsatu przez moduł CAM wpięty do gniazda Cl w TV a nie z dekodera Polsatu. Ma to wiele plusów... Ja mam u siebie w F6500 moduł CAM od cyfrowego Polsatu i śmiga to ładnie.
pozdrawiam

slavcio89

New member
rudzik136 w zasadzie i tak cyfrowy polsat daje dekoder za 1 zeta. Kiedy można skorzystać z tego tunera s2? Jak mamy na zewnątrz talerz satelitarny i podepniemy od niego kabel to ściągniemy jakieś programy?

tdx

New member
Bez reklam
Dokładnie to normalny tuner satelitarny z którego możesz korzystać a dodatkowo nagrywać i sterować jednym pliotem

rudzik136

New member
Tuner w TV zastępuje CI dekoder z Polsatu.
Co za tym idzie nie podłączasz żadnych kabli do Tv, Nie stoi Ci obok TV następne urządzenie, zużywasz mniej prądu, i korzystasz tylko z pilota od TV. Podobno też lepsza jakość z wbudowanego DVB-S. Jak dla mnie same plusy:) musisz po prostu przemyśleć co chcesz. Moduł CAM też Polsat daje za 1zl.

Do góry