jjb napisał:
Witam,
nie zauwazsz roznicy na jakis filmach z rybkami gdzie jest duzo zywych i "przyjaznych" plazmowm kolorow. Schody zaczna sie keidy bedzeisz ogladal filmy z duza iloscia ciemnych scen... tutaj bedzei widac mniejsza ilosc odcienie szarosci (schodki w przejsciach) oraz gorsza czern (wiem, nie sama czernia czlowiek zyje

.
Ja uważam, że jeśli rzeczywiście jeden oferuje lepszą jakość od drugiego to róznice zauważy się niezależnie od zapodanego materiału, a już na pewno wpatrując się tak długo jak ja by cokolwiek wyłapać.
Wyświetlane filmiki pokazowe były urozmaicone, nie były to wyłącznie wolne widoczki przyrodnicze, typu "sielankowy żywot rybek w akwarium". Miałem okazję obserwoać sceny bardzo ciemne, jasne, przejścia tonalne, sceny szybkie i wolne na przemian i powtarzam, NIE MA RÓŻNIC! Po to tak długo tam sterczałem by wyłapać różnice.
Czy miałeś okazję doświadczyć tego samego i obserwować oba modele, jeden obok drugiego? Napisałeś, że:
"...Tak wiec roznice (w parametrach) okazuja sie znaczace wiec i jakosc obrazu musi byc na PV70/71 duzo lepsza."
I to wywnioskowałeś na podstawie danych z niemieckiej i czeskiej strony panasonica, już wiedziałeś z góry, że PV70 ma obraz DUŻO lepszy

Gdyby rzeczywiście był DUŻO lepszy to na pewno jakiś róznice bym wychwycił.
Jeśli nawet testując oba modele do bólu, najrozmaitszym materiałem okaże się, że PV70 jest rzeczywiscie trochę lepszy to będzie to różnica odczuwalna tylko dla prawdziwego video-maniaka, odpowiednika adiofila, który płaci za jeden kabel tysiaka i więcej.
Tym, którzy nadal się zastanawiają nad wyborem radzę nie przepłacać - uwierzcie, że nie warto dopłacać do PV70! Róznica w cenie jest spora, a różnica w jakości obrazu - według mnie ZEROWA!
Pozdrówka