Różnica międzu F5000 a F5500

fentanyl

New member
Witam,
czy oprócz funkcji SMART, ilości wejść usb/hdmi, łączności z Internetem (na niekorzyść F5000) te dwa modele różnią się czymś innym? Nie zależy mi bardzo nad Smartem i netem w TV więc bardziej skłaniałbym się ku modelowi F5000.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

fentanyl

New member
Czy dobrze rozumiem, że będzie odtwarzał mniej formatów plików z usb? Czy dobrze kombinuję czy wiąże się to z czymś innym jeszcze?

tdx

New member
Bez reklam
Musisz sprawdzić dokładnie ale chodzi o pliki typu m2ts i tp. Po pamiętam że mnie to zdziwiło bo testy mam w tych formatach nagrane.

A ciężko coś napisać bo w instrukcji do F5000 nie ma codeków a do F5300 już jest lista

WD40MAX

New member
Rezygnacja z funkcji Smart to dla mnie jakby zrezygnować z opon w samochodzie. No niby da się jechać, ale co to za jazda?! ;-)

fentanyl

New member
Dzięki za info:) Smart byłby chyba nie używany przez moją siostrę bo to telewizor dla niej więc dlatego zastanawiam się czy dopłacać do tych funkcji.
Bardziej zastanawiam się nad dopłaceniem do modelu F6100, który z podanych na tym forum informacji (chyba nawet z Twojego tematu tdx) ma prawdziwe 100hz.
tdx, czy mógłbyś mi napisać (albo ktoś kto zna odpowiedź :) )czy w tych tv występuje efekt teatru po włączeniu tych "sztucznych" 100hz?
i czy w modelach f6100 coś takiego jest zauważalne przy ich prawdziwych 100hz?
Byłem wczoraj w saturnie i stały tam obok siebie modele F5500 i F6320, nadawany był trailer filmu Szybcy i wściekli i w tym F6320 wyglądało to zbyt naturalnie, właśnie jakbym oglądał teatr tv. Nie podobało mi się to ale nie wiem czy to kwestia ustawień czy tak po prostu musi być z telewizorami 100hz.

tdx

New member
Bez reklam
Za teatr odpowiada motion plus a właściwie jego ustawienia na płynnym masz teatr ale już na wyraźnym nie... Czyli wszystko zależy od tego jak ustawimy tę funkcję

tdx

New member
Bez reklam
Jeśli ustawisz silnie upłynnienie ruchu (tryb płynny) to będzie teatr jak ustawisz (wyraźny) to nie

Do góry