Sprawdzcie takie ustawienia - gorny suwak na 0, dolny na 4. Według mnie najlepsze. Sprawdzane na planszy testowej oraz przy oglądaniu codziennej telewizji, ale też przy wyswietlanych animacjach w moim dekoderze. Szczególnie ta plansza pokazala, ze ustawienia "Gładki" oraz "Wyczyść" są słabe. Proponowane przez Darko ustawienia 0/10 też nie są takie super. Według mnie 0/4 są naprawde optymalne.
Ogólnie mam ten telewizor od paru dni - jestem zadowolony. Ustawienia od Darko (poza TruMotion) są według mnie najlepsze. W sumie niewiele się różnią od domyslnie ustawionego Trybu Expert 1, ale to niewazne - obraz jest po prostu bardzo naturalny, podoba mi się to. Kiedy telewizor jest wlaczony, a nic nie wyswietla, to widac troche nierownomierne podswietlenie, szczegolnie po lewej stronie (na dole i rogu), ale podczas ogladania kompletnie tego nie widac.
Dzwiek slaby, ale mam soundbar. (moze dlatego uwazam, ze jest slaby?

) System działa średnio według mnie - Smart jest w miare szybki, ale animacje przycinają, a w ustawieniach przy przelaczaniu pomiedzy sekcjami telewizor "myśli" przez 1-2 sekundy. No ale typowych zwiech nie ma na razie, wiec nie jest zle. A najwazniejsze, ze obraz dobry - po to kupiłem ten, bądź co bądź, budżetowy telewizor. Poza tym jest bardzo ładny - stylowy, klasyczny wygląd - i solidnie wykonany. Moj poprzedni TV - LG 37LH5000 mialem 7 lat i caly czas dziala w 100% bezawaryjnie. Mam nadzieje, ze i ten model bedzie sprawowal sie bezproblemowo przez dlugi czas, a potem bede mogl kupic telewizor 4K, kiedy bedzie to mialo naprawde sens.
EDIT - wczesniej przez nieuwage na opak wpisalem ustawienia TruMotion - powinno byc gorny na 0 i dolny na 4. Juz poprawilem. W kazdym razie z tego co wyczytalem, a i sam przetestowalem, gorny suwak, czyli De-judder powinien byc wylaczony.