rozbudowa stereo o amplituner

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
PM7004 jest lepszy, warto to podkreslic zeby nie bylo niedomowien.
Co nie zmienia faktu, ze idalem bylby PM7004 z tym jednym dodatkowych guziczkiem "loudness" ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ach mnie i tak w glowie zawrócił PM8005, ale cena prawdopodobnie będzie dla mnie zaporowa. A słuchałeś może KI Peral Lite? Jak wypada vs 7004?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zalezy ile, jezeli przyjac cene 5tys. to moim zdaniem nie, ale ja wyceniam go na lekko ponad 2tys., za tyle mozna kupic idealny stan. Kiedys o tym pisalismy na priv. Do tego CD z serii za nastepne 2k i mamy juz ladny komplecik.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To tak delikatnie mowiac. Zobacz ile kosztowaly u nas SR7xxx, a ile w UK, za ta roznice mozna kupic dobre kable, czy CD.

damaioshin

New member
Pisalem o tym sporo kiedys, jak znajde to Ci podrzuce linka.
Powiem tylko tyle, tak. Jest roznica, poruszyles temat ktory swojego czasu dla mnie byl bardzo istotny. Jako ze kazdy duzo mowi, a nic konkretnego sie nie dowiedzialem, w sklepie na Krakowskiej tez gosc nie mial pojecia o czym mowi, wiec kupilem 2 wzmacniacze i sam to przetestowalem.
Obecnie mam PM7xxx i PM6XXX.
Loudness, czyli cos co jest uwazane przez audiofili za profanacje, to mimo wszystko bardzo fajna sprawa, oczywiscie jezeli zalozymy ze chcesz sluchac faktycznie cicho.
Mimo wszystko, kupuj PM7004, to lepszy ampli, lepsze brzmienie, preout itp.

Ja korzystam z loudness bardzo bardzo często. Mam małe dzieci, ale siedząc na kanapie chciałbym zrozumieć co mowi do mnie tv - dzięki tej opcji slychac wszystko bardzo wyraźnie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Alez kolego, ten Marantz PM7004 spokojnie napedzi Twoje skrzynki, uwierz.
Ja mam bardzo pradozerne skrzynie i generalnie każdy posiadacz wspomnianych kolumn, zasila je konkretnymi piecykami, wystarczy spojrzeć na zagraniczne fora, wiem ile można z nich jeszcze wycisnąć i wiem ile już jest teraz i zapewniam Cie, ze korzystając z PM7004 będzie dobrze.
Oczywiście jak dysponujesz odpowiednim budżetem, to można kombinować i podnosić poprzeczke, jestem jak najbardziej za, ale na pewno nie masz co się martwic o "moc" w Twoim przypadku.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie to samo Ci napisalem. Przekaz byl taki, zeby nie sugerowac sie zbytnio moca, a jakoscia, a jakosc bezdyskusyjnie zdeklasuje Twoj czy moj ampli.
Wiec czym sie martwisz zatem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
1600zl za PM7004 to juz bardzo ok cena, jeszcze rok temu placilismy po 3tys. za ten model. Na pewno nie wolalbym PM6005 od PM7004, Pionka nie znam wiec sie nie wypowiadam. Jezeli faktycznie interesuje Cie Marantz, to mysle ze sprawa jest prosta.

Do góry