Rezonans?

Dark Soldier

New member
Witam chciał bym sie dowiedzieć jak najwięcej o tzw (rezonansie, drganiach) po przez podłączenie do np sofy urządzenia które wywołuje drgania o niskiej częstotliwości dla zwiększenia efektu z oglądania. słyszałem że można takie urządzenia podłączyć do kina domowego lecz nic więcej o tym nie wiem. może znajdzie się ktoś kto siedzi w elektronice i podpowie mi gdzie można szukać takiego urządzenia. pewnie nie tylko ja skożystam z waszych rad i podpowiedzi.

Pozdrawiam Dark...

Dark Soldier

New member
Dziękuje o to własnie mi chodziło ale nie znałem fachowej nazwy. Jeszcze tylko mam pytanie czy to tak działa jak powinno? trzeba dobierać odpowiednie parametry żeby uzyskac żądany efekt?

matias2004

New member
Dziala to dokladnie jak wibracje w padach do gry lub komorkach tyle ze mocniej , daje sie regulowac czulosc i sile.Podlacza sie pod wejscia glosnikowe we wzmacniaczu.
Nie uzywalem nigdy tego , ale siedzialem w sklepie na fotelu w ktorym shakery byly zainstalowane fabrycznie.W polaczeniu z subem daje to niezly efekt, zwlaszcza jak sie kogos nie uprzedzi o shakerach to ciarki po plecach przechodza.Wpisz buttkicker kit w youtubie.
http://www.youtube.com/watch?v=DIBDeC3G3_4 a tu instrukcja jak samemu zrobic

Ostatnia edycja:

Dark Soldier

New member
Dzięki bardzo mam nadzieje że juz już wkrótce zamieszczę zdjęcie jak podłączyłem pod sofę i opiszę moję doznania czy opłaca się bawić w takie rzeczy oraz ile trzeba zapłacić za taka zabawę.

rami321

New member
czy się opłaca to zależy od Twoich preferencji, ja na pewno sobie taką przyjemność kupię, z tego co się już zdążyłem zorientować buttkicker ma 2 modele jeden mniejszy ale bezprzewodowy a jeden większy. ten większy za zestaw w usa trzeba zapłacić ok 400$, w uk 560 funtów a w pl 3k. w skład zestaw wchodzi "wibrator" wzmacniacz i zestaw do podłączenia tj platformy do której przykręcasz buttkickera i podstawiasz pod nogę kanapy oraz gumowych podkładek izolujących pod resztę nóg, jakby jeden nie wystarczał to do wzmacniacz można podłączyć nawet 4 buttkickery

Dark Soldier

New member
byłem na stronie buttkicker i powiem wam że dla kogoś kto jest przy kasie to może sobie sprawić takie urządzenie które jest dostępne na allegro za 1699zł jednak dla mnie jest to trochę za dużo. Ja pomyśle nad czymś podobnym postaram się złożyć coś podobnego za dużo mniej. a w przyszłości można pomyśleć nad tak profesjonalnym sprzętem. :lol:

Do góry