Witam wszystkich. Mam do Was wielką prośbę o pomoc. Mianowicie jestem w trakcie remontu mieszkania i chciałbym położyć instalację do kina domowego tak aby nie były widoczne żadne kable. Jestem totalnym laikiem i nie mam zielonego pojęcia co powinienem kupić.
Chcę ukryć wszelkie kable pod podłogą i w ścianach, zrobić tzw. instalację podtynkową. Pytanie jakie kable powinienem zakupić i w jaki sposób najlepiej je położyć oraz jakie gniazdka i gdzie wyprowadzić. Bardzo proszę o pomoc lub podanie źródeł gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na ten temat. Nie mam jeszcze sprzętu audio ani telewizora. Niestety wujek Google nie był w stanie odpowiedzieć na moje pytania.
Poniżej dodaję plan pomieszczenia.
img13.imageshack.us/img13/1929/e5x5.png
Chcę ukryć wszelkie kable pod podłogą i w ścianach, zrobić tzw. instalację podtynkową. Pytanie jakie kable powinienem zakupić i w jaki sposób najlepiej je położyć oraz jakie gniazdka i gdzie wyprowadzić. Bardzo proszę o pomoc lub podanie źródeł gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na ten temat. Nie mam jeszcze sprzętu audio ani telewizora. Niestety wujek Google nie był w stanie odpowiedzieć na moje pytania.
Poniżej dodaję plan pomieszczenia.
img13.imageshack.us/img13/1929/e5x5.png