radeon hd6950 a 3D

ins3jn

New member
interesuje mnie monitor albo tv 3D czy na tej karcie(jest tam technologia hd3d i zupelnie tego nie ogarniam) bedzie dzialac 3D??? np. monitor LG dm2350d-pz cinema 3d albo tv sony kdl-32ex720
jak ma sie jakosc technologi 3d migawkowa i polaryzacyjna? zastosowanie to crysis2 albo battlefield3 czy inne

ins3jn

New member
A ile godzin dziennie zamierzasz grać w systemie 3D ?
ostatnio mam duzo wolnego czasu duzo gram
te migawkowe beda lepsze? na baterie? zuzywaja sie takie okulary? mam takie pytanie co do karty czy hd6950 udzwignie 3D na fulldetalach???czy bede musial zmienic ale raczej bym dodal druga i czy w ogole pojdzie na 3D, czytalem rozne 'teorie'
ze musialbym dodatkowe sterowniki ktore sa platne... to roznica czy z monitoru czy tv jesli o 3D???

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz dwa problemy.
W gry gra się blisko monitora więc zdecydowanie lepsza technologia aktywna.
Jest droższa i długie godziny grania - zapomnij.
Jeśli potrafisz grać dalej od ekranu to wówczas technologia pasywna i tu możesz dłużej sobie pogrywać.

W pasywnych nie masz dodatkowych kosztów.W aktywnych masz baterie.
Ale i tak granie w 3D długie godziny może nie wyjść Ci na zdrowie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Są i z ładowarką i z bateriami.
Nie ma odpowiedzi które 3 D lepsze. Jeśli blisko ekranu to tylko aktywne bo pasywne będziesz widział słabą jakość.

ins3jn

New member
a jak to jest z ta konwersja 2D na 3D na czym to polega ze cos co niejest zrobione z 3D bedzie na 3D???

Kadajo

New member
Bez reklam
Prosto mowiac tak, ale gier to niedotyczy oczywiscie.

Wysyłane z mojego GT540 za pomocą Tapatalk 2

ins3jn

New member
no wlasnie niepotrzebuje takiej konwersji z 2D na 3D, zalezy mi aby a cos tam co ma opcje 3D bylo odczytywane w 3D dobrze rozumuje?(ceny z kosmosu)

ins3jn

New member
czy nadal jest to aktualne ze technologie 3D sa dwie aktywna i pasywna? i ze jedne firmy preferuja jedne a inne druga? czy juz jest jakis jeden standard???

Do góry