F
Froster
Guest
Założyłem wątek w dziale LCD, bo ciągle waham się między OLED, a LCD, ale raczej skłaniem się ku oledom.
Widziałem w sklepie co potrafi 65cx3. Zastanawiam się też nad 65xh9095, 65xh9096, 65q80T.
Nie wiem czy z oledów brać pod uwagę jedynie 65cx3?
Czy faktycznie w tym LG można łatwo trafić na trefne matryce, po zwrotach?
Czy skok z ceną z 7.000 do 8.000 spowodowany końcem produkcji, czy zbliżającymi się promocjami noworocznymi?
Czy 2godz dziennie Polsatu wypali mi pasek i logo?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor: 17m2 salon
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora: 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem: 3 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu: na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć: stabilnie stać
6. Jak słońce świeci w pokoju: z boku
7. Jaki masz obecnie telewizor: samsunga 55'
8. Co chcemy aby telewizor posiadał: obraz w filmach wow (raczej nie preferuję HDR - dla mnie za mało cieni, więc wyłączony w obecnym LCD, dobre skalowanie z SSD, kanałów z kablówki, port HDMI 2.1
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: kablówka UPC (HBO i TV), filmy z pendrive i SSD, youtube z internetu
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora: weekendowo laptop
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor: 4 godzin dzienne (2godz kablówka, 2godz SSD)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą: raczej matowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej: HBO GO, PolsatNews, Planete+HD, youtube
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora: youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola: weekendowo laptop
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień: wieczorami
17. Preferencje co do wielkości: 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach: jasność (preferuję ciemość), zimna biel samsunga (mam non stop ustawiony na opcję "film", co powoduje że biel jest bardziej ciepła)
19. Preferencje co do marki: Samsung (tizen jest ok), Sony(zaufanie), LG (w przypadku oledów, bo producent), może Panasonic (jeśli ambilight da się wyłączyć)
20. Czy telewizor ma mieć 3D: nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup: 7.000 (tyle jeszcze niedawno kosztował 65cx3)
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu: raczej tak
Z góry dzięki za wszelkie porady/propozycję
Widziałem w sklepie co potrafi 65cx3. Zastanawiam się też nad 65xh9095, 65xh9096, 65q80T.
Nie wiem czy z oledów brać pod uwagę jedynie 65cx3?
Czy faktycznie w tym LG można łatwo trafić na trefne matryce, po zwrotach?
Czy skok z ceną z 7.000 do 8.000 spowodowany końcem produkcji, czy zbliżającymi się promocjami noworocznymi?
Czy 2godz dziennie Polsatu wypali mi pasek i logo?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor: 17m2 salon
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora: 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem: 3 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu: na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć: stabilnie stać
6. Jak słońce świeci w pokoju: z boku
7. Jaki masz obecnie telewizor: samsunga 55'
8. Co chcemy aby telewizor posiadał: obraz w filmach wow (raczej nie preferuję HDR - dla mnie za mało cieni, więc wyłączony w obecnym LCD, dobre skalowanie z SSD, kanałów z kablówki, port HDMI 2.1
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: kablówka UPC (HBO i TV), filmy z pendrive i SSD, youtube z internetu
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora: weekendowo laptop
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor: 4 godzin dzienne (2godz kablówka, 2godz SSD)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą: raczej matowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej: HBO GO, PolsatNews, Planete+HD, youtube
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora: youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola: weekendowo laptop
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień: wieczorami
17. Preferencje co do wielkości: 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach: jasność (preferuję ciemość), zimna biel samsunga (mam non stop ustawiony na opcję "film", co powoduje że biel jest bardziej ciepła)
19. Preferencje co do marki: Samsung (tizen jest ok), Sony(zaufanie), LG (w przypadku oledów, bo producent), może Panasonic (jeśli ambilight da się wyłączyć)
20. Czy telewizor ma mieć 3D: nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup: 7.000 (tyle jeszcze niedawno kosztował 65cx3)
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu: raczej tak
Z góry dzięki za wszelkie porady/propozycję