Hanek
New member
Witam
Potrzebuje zakupić kolejny TV. Prawie 2 lata temu zakupiłem 49pus8303 (Przenoszę do innego pokoju a do dużego nowy) i szukam coś podobnego tzn, głowne potrzeby:
- 49-55 cali - wisieć będzie na ścianie, myślę nad 55
- 100hz
- podświetlenie myślę nie krawędziowe już
- głownie netflix, sport (piłka nożna).
- filmy z dysku
- Tv pod telewizje vectra
- tym razem myślę że matryca musi być VA a nie IPS
Nie jestem fanatykiem ale ostatni TV kupowałem z pół roku albo i lepiej gdyż zakupić sprawny TV to graniczyło z cudem. Ostatecznie zakupiłem od Kikiego.
Na o zwracam uwagę żeby nie było albo jak ma być to mam nie widzieć:krol::
-Clouding - zauważam go już , chociaż kilka lat wstecz nie widziałem takich rzeczy
-Banding również wyszukuję w meczach
- czerń ( mam IPS nie jest źle ale jedak przy netflxie w HDR widzę prawdziwą czerń a przy innych filmach jedak lekko w szary ucieka)
Na koniec chciałbym Waszej opinii co myślicie o QLED SAMSUNG QE55Q60RAT, cena śmieszna opinii dużo pozytywnych czy jednak dopłacić do czegoś lepszego.
Budżet: najlepiej jak najmniej za super tv

Dzięki za odpowiedzi
Potrzebuje zakupić kolejny TV. Prawie 2 lata temu zakupiłem 49pus8303 (Przenoszę do innego pokoju a do dużego nowy) i szukam coś podobnego tzn, głowne potrzeby:
- 49-55 cali - wisieć będzie na ścianie, myślę nad 55
- 100hz
- podświetlenie myślę nie krawędziowe już
- głownie netflix, sport (piłka nożna).
- filmy z dysku
- Tv pod telewizje vectra
- tym razem myślę że matryca musi być VA a nie IPS
Nie jestem fanatykiem ale ostatni TV kupowałem z pół roku albo i lepiej gdyż zakupić sprawny TV to graniczyło z cudem. Ostatecznie zakupiłem od Kikiego.
Na o zwracam uwagę żeby nie było albo jak ma być to mam nie widzieć:krol::
-Clouding - zauważam go już , chociaż kilka lat wstecz nie widziałem takich rzeczy

-Banding również wyszukuję w meczach
- czerń ( mam IPS nie jest źle ale jedak przy netflxie w HDR widzę prawdziwą czerń a przy innych filmach jedak lekko w szary ucieka)
Na koniec chciałbym Waszej opinii co myślicie o QLED SAMSUNG QE55Q60RAT, cena śmieszna opinii dużo pozytywnych czy jednak dopłacić do czegoś lepszego.
Budżet: najlepiej jak najmniej za super tv

Dzięki za odpowiedzi