QE75QN85C Timeshift i PVR

mmbb

Member
Cześć, Mam pytanie: Czy ktoś z Was próbował nagrywać programy z cyfrowej naziemnej na pendrive w Samsungu QE75QN85C? W instrukcji pisze, że się da, ale nie mogę tego uruchomić.

mmbb

Member
Wszędzie w instrukcji pisze że te funkcje są dostępne. Czy jest możliwość że ta funkcja jest jakoś zablokowana w menu serwisowym, albo że jest zablokowana w naszym kraju?

zerojedynkaX

Klub HDTV.com.pl
VIP
Słyszałem że wszystkie Samsungi od roku 2022 sprzedawane w Polsce mają zablokowane PVR I Time Shift. Odblokowanie tej funkcji w menu serwisowym podobno jest możliwe , ale traci się gwarancje. Na inne kraje Europy odblokowane. Samsung milczy na ten temat.

mmbb

Member
Zawsze my musimy być gorsi od zachodu. Nawet podobno Samsung daje dwa piloty w zestawie, a na PL tylko jeden. Jak wejść w to menu serwisowe? Wiesz jak to włączyć w menu serwisowym?

um72

New member
Ja zawsze kupowałem samsungi (a zmieniam TV często) odkąd wyłączyli PVR to się z nimi pożegnałem, na ostatnie zapytanie o PVR, dostałem odpowiedź od samsunga że mogę korzystać z usług streamingowych lub kupić zewnętrzny dekoder - więc posłuchałem ich rady kupiłem dekoder oraz telewizor TCL i jeszcze kasa została.

zerojedynkaX

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jedyne co Samsung zrobił w tegorocznych telewizorach na rynek polski to fakt że można gadać do odbiornika po polsku. Po wielu latach "niemocy" w tym temacie.
Mam w domu m.innymi odbiornik z 2017 roku gdzie do mikrofonu pilota mogę mówić po koreańsku ew. po angielsku, przy czym po angielsku często się myli w "odpowiedziach".
Dziwne że polski oddział Samsunga nie ma mocy sprawczej w temacie odblokowana PVR na nasz rynek. Zwłaszcza że wielu klientów upomina się o to udogodnienie.

Do góry