Pytanie o samsunga UE55F6320

zukennuken3d

New member
Witam. Zastanawiam sie nad zakupem w.w modelu samsunga. Duzy ekran w dosc ciekawej cenie. Jednak po przeszukaniu doslownie calego internetu nie znalazlem zadnej informacji dotyczacej input lag'a. Jako maniakalny wrecz gracz chce grac w SKYRIMA oraz nadchodzacego wiedzmina 3 na duzym ekranie. Moze ktorys z forumowiczow bedzie w stanie cos napisac na ten temat? Czytalem ze po kalibracji jakosc wyswietlanego obrazu jest dobra. Jezeli ktos z was ma ten model prosilbym o wypisanie jego wad i zalet.
Jezeli zupelnie ten telewizor nie nadaje sie do grania prosze o jakies propozycje (55" max 4000 zl bez mozliwosci zwiekszenia budzetu)
Pozdrawiam :)

Wybaczcie brak polskich znakow ale pisze tego posta z telefonu z qwerty i mam wylaczony slownik

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
w zależności od matrycy może to być od 33-44ms MAX w trybie gra
F6320 to to samo co F6400 tylko nie ma pilota smartouch

zukennuken3d

New member
Tzn ze do gier jak najbardziej sie nadaje? Tzn domyslam sie ze do rpg tak ale juz w takiego cs:go bedzie ciezko :) mozna wiedziec skad wziales dane odnosnie input laga? Poszperalbym jeszcze w necie i nie musialbym zawracac nikomu glowy na forum. Btw dzieki za szybka tresciwa i krotka odpowiedz :)

tdx

New member
Bez reklam
własne testy + testy na forach.
Przyjmuje się że do 50ms jest OK. Natomiast na pewno jeśli grasz turniejowo to lag jest odczuwalny :D

zukennuken3d

New member
Turniejowo jeszce nie ale bede wiecej gral w rpgi z duzym ladnym otwartym swiatem. Jeszcze jedno pytanie i temat do zamkniecia. Polecilbys jakis inny tv tej wielkosci i w tym przedziale cenowym czy brac tego i cieszyc sie skokiem z monitora 24" na bydle 55"?

tdx

New member
Bez reklam
Ja mając 27" monitor i 2 TV 40 i 46" wszytko jednego producenta w FPS gra mi się najlepiej na monitorze wyścigówki bijatyki arcadówki spokojnie n TV.

Ja jestem zadowolony z jakości, wracając do Twojego TV jest on z natywną matrycą 100Hz co dla mnie ma bardzo duże znaczenie...

Mogę Ci opowiadać godzinami ale najlepiej zabrać lapka do sklepu podpiąć pod hdmi w trybie gra i samodzielnie się przekonać...

Do góry