pytanie do uzytkowników DVD Pioneer DV400

albee

New member
Drodzy,
noszę sie z zamiarem zakupu tego własnie modelu.
Mam pytanie czy MENU tego odtwarzacza pozwala na manulane wybranie pliku tekstowego przy próbie uruchomienia filmu w formacie divx ? Czy tez plik tekstowy odpala sie automatycznie?
(zakladając np ze do jednego filmu mam kilka plików tekstowych, to czy mogę sobie je ręcznie zmieniać)

Mam inne niskobidzetowe dvd korr w ktorym nie stestety nie ma takiej opcji, oraz Samsunga 860 w ktoym taka opcja jest i bardzo ułatwia zycie...

Będe wdzięczny za odpowiedz.
pozdrawiam
albee

albee

New member
Witam Ponownie
Czy naprawde nikt nie ma tego modelu odtwarzacza, czy tez nikomu nie chce sie odpowiedzieć ?

pozdr
Albee

Arek

Member
Aby nie tworzyć nowego wątku podepnę się z pytaniem.

Jak to jest ze skalowaniem obrazu do 1080i przez to dvd - mam plazmę Panasonica PV700 więc wiem że skalowanie będzie tylko do 'HD ready' , ale na wyśiwtlaczu DVD mam po odpaleniu płyt komunikat 576p , nie powinno być więcej ?

JaCkyLL

New member
Arek napisał:
Aby nie tworzyć nowego wątku podepnę się z pytaniem.

Jak to jest ze skalowaniem obrazu do 1080i przez to dvd - mam plazmę Panasonica PV700 więc wiem że skalowanie będzie tylko do 'HD ready' , ale na wyśiwtlaczu DVD mam po odpaleniu płyt komunikat 576p , nie powinno być więcej ?

Nie wiem czy na temat ale mam nadzieję że tak :)
Ja mam pionka dv490, w menu jest dojście do konfiguracji jakości przesyłanego obrazu na odbiornik - ... 576, 720p, 1080i. Ja mam na swoim ustawione 720p i po HDMI podane na pv600. Jak to działa ?? Ano średnio bo odtwarzacz jest średniej a raczej marnej jakości.

Mam ochotę na zmianę i stanie się to lada chwila. Nie wiem tylko czy atakować jakieś dobre dvd z mocnym chipsetem ( jakoś tak ... faroudja ... :) ) czy też jakiś odtw BlueRay.

Pozdro - Jack

J_K

Member
Jack napisał:
Mam ochotę na zmianę i stanie się to lada chwila. Nie wiem tylko czy atakować jakieś dobre dvd z mocnym chipsetem ( jakoś tak ... faroudja ... :) ) czy też jakiś odtw BlueRay.

Pozdro - Jack
Witam,

Ja zaś konceptuję nad zakupem odtwarzacza DVD z HDMI oraz wbudowanym dekoderem DTS i analogowym wyjściem audio 5.1 - chodzi o odtwarzanie płyt DVD-Audio z DTS'em. W rozsądnych pieniądzach są w tej chwili teoretycznie na rynku tylko Pioneer DV-610 oraz ten "( jakoś tak ... faroudja ... :) )" - konkretnie S100.

Używałem wcześniej S49 i byłem bardzo zadowolony lecz żona zalała go podlewając roślinność zlokalizowaną na wyższej półce :confused:. Obecnie używam Manty Prince 3 ale jakość osiągów tego sprzętu pozostawia wiele do życzenia - zwłaszcza dźwięk.

Za DV-610 przemawia możliwość korzystania ze zmodyfikowanego FW ale obawiam się, że ma podobnie tragiczną jakość dźwięku jak DV-600.

Wadą S100 jest brak modyfikowanego softwaru oraz praktyczna niedostępność na rynku. Czy można go kupić jeszcze gdzieś w sensownej cenie (do 650 zł)?

Z góry dziękuje za sugestie i pozdrawiam

J_K

Do góry