Pytanie do EKSPERTÓW!Co wybrać :ST60, GT50, VT50????

mav

New member
Ja zdecydowanie brałbym VT50
ST60 jest fajny ale brak dvb-s oraz nagrywania na dysk mocno ogranicza ten tv.

codaco

New member
Wszystko działa co potrzebujesz i nie musisz dopłacać.
Model 50ST 60 jest w extra cenie.
Napisz na PW dostaniesz info.
Dlaczego świadomie wprowadzasz kolegę w błąd? ST60 nie ma tunera satelitarnego więc cyfrowy polsat nie będzie działał. Rozumiem, że chcesz za wszelką cenę sprzedawać nowe TV ale to nie upoważnia Cie do okłamywania kolegów. Mama nadzieję, że tym razem nie będziesz kasował nie wygodnych dla Siebie postów, jak tylko zabraknie Ci argumentów do rozmowy.

SULIx

Member
Ferguson Ariva 102 Mini TO TUNER SAT ZA 260 zł. Ma ktoś ochotę można dokupić. Jeśli ktoś chce przepłacać za tuner sat wbudowany, certyfikat THX i parę dodatków nie wpływających zasadniczo na tv to jego sprawa.
cocaco co ty chłopie chcesz udowodnić takimi wpisami ?
"świadomie wprowadzasz kolegę w błąd"
"za wszelką cenę sprzedawać"
"nie upoważnia Cie do okłamywania kolegów"
Może jakiś luzik by ci się przydał.

codaco

New member
Ferguson Ariva 102 Mini TO TUNER SAT ZA 260 zł. Ma ktoś ochotę można dokupić. Jeśli ktoś chce przepłacać za tuner sat wbudowany, certyfikat THX i parę dodatków nie wpływających zasadniczo na tv to jego sprawa.

Do dobrego telewizora chcesz podłączać marnego Fergusona, który daje kiepski i zamglony obraz?
No to tutaj faktycznie nie ma co więcej dodawać ;)
Certyfikat THX to zbędny dodatek? Brak możliwości nagrywania, brak time shifting itd.

Ostatnia edycja:

SULIx

Member
Widzę kolego, że raczej masz kiepski zamglony obraz ogólnie - otaczającej rzeczywistości.
Odnośnie tegoż tunerka jest wyczerpująca wymiana zdań na stosownym forum.
SAT Kurier • Zobacz wątek - Ferguson Ariva 102 mini
Nie opowiadaj przeto pierdół.
Jakikolwiek sprzęt rtv rozumnie ocenia się w stosunku jakość do ceny.
kiki choć zdarza mu się niefortunnie coś popisać ma właśnie to na myśli.
Dokładnie dla mnie są te same kryteria oceny ST60 względem np. VT50.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sorry mea culpa, nie doczytałem o polsacie cyfrowym.
Miałem nadzieję że kupi z 1000 plazm stąd moja "celowa" pomyłka.
codaco - nie będę Cię obrażał bo nie ma takiej potrzeby.
Widać że Ty masz, ale ... bez komentarza.

Ale do rzeczy
g1zmo
Ponieważ masz tuner, to rozumiem że chcesz się go pozbyć.
Ale w tej klasie cenowej znacznie lepszym rozwiązaniem jest jakość obrazu telewizora. Zostałbym z tunerem i ST60 jako super obrazem w klasie cenowej.
http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...eneracja-plazm-panasonica-puka-glosno-do.html

codaco

New member
Wszystko się zgadza, ale wielokrotnie widziałem dobre lub bardzo dobre TV z podłączonym marnym tunerem SAT i efekt był przeciętny. A zakup porządnego tunera SAT nie należy do najtańszych bo ceny wahają się między 1000-2000.
Wtedy zakup TV z wbudowanym tunerem SAT może wyjść korzystniej, a obraz z tunerów SAT Panasonica bije na głowę tanie budżetowe zewnętrzne tunery. Do tego dochodzi wygoda jednego pilota i brak dodatkowej skrzynki i kabli. Widziałem w akcji sporo tunerów fergusona nawet tych droższych za ponad 1000 i obraz z nich generowany jest po prostu kiepski.

mufex

New member
Z tego co piszesz to wynika, że panasonic do swoich tv wkłada tunery za 1-2 tys zł??? Bo tylko drogie dekodery wg. Ciebie dają dobry obraz. Hehe. Śmiech na sali. Chcesz kupić? Wykręcę ci ze swojego tv i ci sprzedam za 800zł. Wkładają tam właśnie tanią budżetówkę. Wbudowany tuner panasonica nigdy nie dorówna zwykłemu tunerowi sat. Owszem, jedne mają gorszy obraz, drugie lepszy, ale obraz z wbudowanego tunera w panasonicu jest gorszy!!! Mam w domu 2 tunery nbox (nc+) i 1 tuner niskobudżetowy na linuxie + pseudo tuner wbudowany w tv panasonic. Zgadnij na którym obraz jest najładniejszy?A co do kabli, pilota itd. To chowasz tuner za tv, bądź gdzie chcesz i za pomocą funkcji hdmi cec obsługujesz wszystko 1 pilotem. Czasy gdzie była plątanina kabli i 5 pilotów leżało na stole już bezpowrotnie minęły/mijają.

Ostatnia edycja:

codaco

New member
Nigdzie nie pisałem, że Panasonic wkłada dekodery za 1000 i więcej, pisałem głównie o Fergusonach, natomiast poza fergusonami, testowałem też Opticum-a i Pace od C+. Żaden z tych dekoderów nie dawał lepszego obrazu od w budowanego w Panasonicu. Dopiero na dekoderach Technisat otrzymałem lepszą jakość niż z tunera Panasonica ale ich cena jest już spora.

digitalus

Banned
Witam
codaco ma racje tzn z wbudowanego tunera w telewizorze uzyskamy lepsza jakosc obrazu.Tunery zewnetrzne maja lepsze lub gorsze scalery obrazu,roznica jest bardzo wyzrazna na kanach sd. Zalezy od typu procesora i oczywiscie ceny tunera.Przykladowo w tunerze manta jest dobry scaler obrazu i przez wyjscie hdmi uzyskamy bardzo dobra jakosc obrazu sd.Tak , tak ,wlasnie z manty jest lepsza jakosc obrazu niz np fergusona.Podobny procesor czyli zoran jest w telewizorach toschiba ,sprawdzalem na rosyjskim forum bo tam podawane sa takie dane.
Potwierdzenie tej informacji tzn dobrej jakosci obrazu z linku nizej .

manta hd8000

Do góry