Pytanie do EKSPERTÓW!Co wybrać :ST60, GT50, VT50????

g1zmo

New member
Witam serdecznie noszę się z zamiarem zakupu któregoś z tych TV .
Moje kryteria :
1. Minimalizm, Design (TV musi mieć wbudowany tuner do cyfrowego polsatu lub UPC tak żeby nie stawiać poniżej dekodera)
2. Obraz - jak najlepszy
3. Multimedia - Najlepeij gdyby miał łączność z telefonem z systemem Android i iOS, Bluetooch, możliwość przesyłania do innego nośnika obrazu z innego kanału
4 . Cena

Proszę o poradę co jest dla mnie najlepsze !!!!
Myślę że jest wiele osób które stawia na podobne kryteria w podobnej kolejności .

effe11

New member
A ST60 posiada DVB-S? Bo z tego co mi wiadomo,to nie. Więc cyfrowy polsat będzie wymagał dekodera.

g1zmo

New member
Dlaczego ST?W czym lepsze?

Oczywiście St60.

Witam kiki , niestety nie odnalazłem Twojego porównania VT50 do ST60 , dlaczego ST? czy ma wbudowany tuner cyfrowy?jest to dla mnie szalenie ważne ...kable doprowadzają mnie do szału !!!!
Zamierzam do tego TV dokupić także jakiś super SoundBAR...z bezprzewodowym subbuferem ....też bez kabli...
Dlatego proszę odpowiedz dlaczego ST60, czy design jest porównywalny? jest to dla mnie bardzo ważne z tym że ten TV będę raczej używał do oglądania, zawiśnie w sypialni , w salonie mam SONY KDL52EX1 z białą ramką ...jest świetny ..oczywiście pod względem designu...:))
Czekam na odp :)))
Poza tym pytanie kolejne - czy ST60 należy kalibrować? nie znam się na tym i za bardzo nie mam na to czasu...a czytałem ze VT50 ma już jakieś specjalne programy które same kalibrują TV

g1zmo

New member
ST60 nadal nie ma możliwości nagrywania filmów na dysk ...kolejny plus na korzyść VT....

LukeSky

Member
Bez reklam
Witam serdecznie noszę się z zamiarem zakupu któregoś z tych TV .
Moje kryteria :
1. Minimalizm, Design (TV musi mieć wbudowany tuner do cyfrowego polsatu lub UPC tak żeby nie stawiać poniżej dekodera)

Jeśli chodzi o minimalizm, to seria VT jest mistrzem. Ten TV jest po prostu piękny. Trochę gorzej odnośnie pilotów, ale daje radę. Co do obsługi SAT to z Panasonic tylko VT ma tuner DVB-S/S2.

Z innych modeli tylko Samsung zostaje od 6500 w górę mają obsługę DVB-S/S2.

Jeśli chodzi o DVB-T to tutaj wybór jest większy właśnie seria ST wchodzi jak nis, więc warto chyba się zdecydować, czy SAT czy KABEL. Osobiście DESIGN lepszy ma ST60 moim zdaniem.

2. Obraz - jak najlepszy

Co to znaczy najlepszy obraz? Już nawet plazmy 720p mają super obraz. Ogólnie każda jaką nie kupisz ma obraz świetny, poza drobnymi wadami, które niektórym przeszkadzają innym nie.

3. Multimedia - Najlepeij gdyby miał łączność z telefonem z systemem Android i iOS, Bluetooch, możliwość przesyłania do innego nośnika obrazu z innego kanału

Każdy SMART TV to potrafi, jeśli jest port LAN to masz też sterowanie, a więc VT50, VT60 oraz Samsungi od 6500 w górę. Seria 60, czyli rocznik 2013 ma jeszcze lepiej dopracowane funkcje sieciowe i sterowanie.

Jaka cena? Określi górne widełki. Moim zdaniem powinieneś rozważyć nowy model VT60 lub ST60. VT60 ma dwa tunery DVB-S/S2 oraz lepszy system głośników surround (nie wiem jak działa w praktyce, kiki miał napisać o tym w teście, ale chyba zapomniał lub nie doczytałem.

ST60 tylko do UPC ale sporo tańszy niż VT.

g1zmo

New member
Jeśli chodzi o minimalizm, to seria VT jest mistrzem. Ten TV jest po prostu piękny. Trochę gorzej odnośnie pilotów, ale daje radę. Co do obsługi SAT to z Panasonic tylko VT ma tuner DVB-S/S2.

Jeśli chodzi o DVB-T to tutaj wybór jest większy właśnie seria ST wchodzi jak nis, więc warto chyba się zdecydować, czy SAT czy KABEL. Osobiście DESIGN lepszy ma ST60 moim zdaniem.

SAT czy KABEL ? nie rozumiem ? TV jedynie będę używać - cyfrowy Polsat , nic innego , może UPC,
Z tego co wiem GT też ma tuner cyfrowy
samsung mnie nie interesuje niestety...jedynie panasonic!!!

Co to znaczy najlepszy obraz? Już nawet plazmy 720p mają super obraz. Ogólnie każda jaką nie kupisz ma obraz świetny, poza drobnymi wadami, które niektórym przeszkadzają innym nie.

Każdy SMART TV to potrafi, jeśli jest port LAN to masz też sterowanie, a więc VT50, VT60 oraz Samsungi od 6500 w górę. Seria 60, czyli rocznik 2013 ma jeszcze lepiej dopracowane funkcje sieciowe i sterowanie.

Jaka cena? Określi górne widełki. Moim zdaniem powinieneś rozważyć nowy model VT60 lub ST60. VT60 ma dwa tunery DVB-S/S2 oraz lepszy system głośników surround (nie wiem jak działa w praktyce, kiki miał napisać o tym w teście, ale chyba zapomniał lub nie doczytałem.

dwa tunery DVB-S/S2 co to oznacza w praktyce???
czemu ST60 tylko do UPC?
przepraszam za te pytania ale jestem zielony ... moje widełki cenowe to 5500... nie dam 7000 za VT60....chyba że w czerwcu podwoję obroty :))))

g1zmo

New member

SAT czy KABEL???
używać zamierzam jedynie TV do oglądania cyfrowego Polsatu , może UPC, poza tym filmy MKV w 1080p

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystko działa co potrzebujesz i nie musisz dopłacać.
Model 50ST 60 jest w extra cenie.
Napisz na PW dostaniesz info.

dako

New member
Wybaczcie, że się podpinam ale nie chcę pisać bezsensownych 5 postów by móc założyć nowy temat.

Witam,

Stojąc przed wyborem TV, przeglądając czeluście internetu oraz podpierając się fachową literaturą zdecydowałem się na budżetowy model tv plazmowego p50x60 (rozmiar odpowiedni do warunków jak i sygnału z Vectry+CP). Jedak zanim pobiegłem do sklepu przez myśl przeszła mi możliwość oglądania meczów na dużym ekranie (dotychczas korzystałem w tej materii z PC) z tzw. streamingów live (mówimy o jakości zbliżonej do HD) - gdyż mój provider dostarcza NET LAN o dużej przepustowości. Zaopatrzyłem się w router dual band i pytanie jak to połączyć z wspomnianym TV - wszak nie posiada on żadnego Wi-Fi ani co gorsza zwykłego RJ45. Jeśli ten model TV jest ubogi w łącza - czy można to w jakiś sposób ominąć? Jeśli nie, to czy w ogóle jest to możliwe w przedziale do 2kzł@50"?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tu rozmawiamy o innej serii modeli i te mają wszystko co potrzeba.
Twoja plazma jest HD ready i ma to co ma.
Do Twoich potrzeb to nie jest najlepszy pomysł.
I Musisz jednak założyć nowy temat o zupełnie innej serii.

dako

New member
Jak mam założyć nowy temat skoro:

The following errors occurred with your submission:
UWAGA! Z powodu częstego spamu linki do postów można dodawać dopiero po napisaniu 5 wypowiedzi.

Co masz na myśli mówiąc: "Do Twoich potrzeb to nie jest najlepszy pomysł."

90%Vectra, 10% transmisje sportowe z internetu.
CP w planach.
Wiem, że TV jest HD ready - ale napędu BR nie posiadam, jedynie DVD a na nim różnicy nie zobaczę?
Budżet 2kzł.

Jeśli można prosić o przeniesienie wątku.

SULIx

Member
By mieć co trzeba w dobrej cenie:
01. 50ST60
02. Ferguson Ariva 102 Mini wyposażony w funkcję HDMI CEC pozwalającą na kontrolowanie wielu
urządzeń jednym pilotem. Może wisieć za telewizorem

Dobre TV z porządnym małym tunerem SAT.

Jak pisał kol. kiki - ST60 lepsze w czerni od VT50 ...

mariusz67

Member
Bez reklam
Pytanko jak sie sprawuje w sporcie pilka nozna hokej obraz plynny nic nie przycina prosze o odpowiedz posiadaczy 55 st60 i czy z odleglosci 2 m nie bedzie walil po oczach za bardzo

Do góry