PS60E6500 Samsung czy Panasonic VIERA TC-P55ST50

VIOLATOR74

Member
Bez reklam
Co ma multimedialność do podstawowej funkcji TV tj. wyświetlania jak najlepszego i jak najbardziej naturalnego obrazu? A poza tym to "oczywista oczywistość", że szajsung ma najlepsze plazmy na świecie i wszystko inne też ;)

Na marginesie porównywanie 6500 do VT50 i VT30 to kuriozalna sprawa - no coment...
Wcale nie kuriozalna jesli widzialem to porownanie zwlaszcza chodzi tutaj o wypalenia ,zreszta czern tez jest na poziomie Panasonica . Panasonicowi pozostal tylko znaczek bardziej znanej firmy bo niestety jakoscia samsung juz go dogonil co ujawniaja testy :)

micmus

Member
Bez reklam
Ja również Samsunga bym tak nie skreślał względem Panasonica. Multimedialność jak najbardziej ma do rzeczy wszystko się rozwija a TV powoli przestaje być tylko TV i w tym kierunku to pójdzie - nie ma już odwrotu.

Ja z tej multimedialności Samsunga byłbym (za 2 tyg. będę) zadowolony. Zależy jak kto korzysta z TV.

Bo dużym udogodnieniem jest korzystać z funkcji:

- smartfon jako pilot
- widżety
- skape na TV
- oglądanie seriali i filmów na życzenie jednym kliknięciem
- coraz więcej ciekawych filmów i różności w HD jest na youtube
- teledyski na życzenie dla umilania czasu gdy się coś robi w domu (tuba tv i inne)
i wiele wiele innych

Ja to wszystko wykorzystam. Jeśli inni nie to rzeczywiście nie ma to znaczenia. Jednak TV należy dobierać pod siebie.

Plazmy Samsunga jakością obrazu obecnie również przestają odstawać od Panasonica. Sam Panasonic jest świetny, ale Samsung wcale nie gorszy.

Ostatnia edycja:

kuras90

New member
Ja również Samsunga bym tak nie skreślał względem Panasonica. Multimedialność jak najbardziej ma do rzeczy wszystko się rozwija a TV powoli przestaje być tylko TV i w tym kierunku to pójdzie - nie ma już odwrotu.

Ja z tej multimedialności Samsunga byłbym (za 2 tyg. będę) zadowolony. Zależy jak kto korzysta z TV.

Bo dużym udogodnieniem jest korzystać z funkcji:

- smartfon jako pilot
- widżety
- skape na TV
- oglądanie seriali i filmów na życzenie jednym kliknięciem
- coraz więcej ciekawych filmów i różności w HD jest na youtube
- teledyski na życzenie dla umilania czasu gdy się coś robi w domu (tuba tv i inne)
i wiele wiele innych

Ja to wszystko wykorzystam. Jeśli inni nie to rzeczywiście nie ma to znaczenia. Jednak TV należy dobierać pod siebie.

Plazmy Samsunga jakością obrazu obecnie również przestają odstawać od Panasonica. Sam Panasonic jest świetny, ale Samsung wcale nie gorszy.

co do tego co wymieniasz w tym udogodnieniach z Samsunga
- smartfon jako pilot - w Panasonicu też jest coś takiego i zwie się Viera Remote
- widżety - też są
- skape na TV - też jest, tylko kamerkę trzeba dokupić (ale Samsung też chyba nie ma więc na to samo wychodzi)
- oglądanie seriali i filmów na życzenie jednym kliknięciem - jest (może nie 1 kliknięciem, ale jest)
- coraz więcej ciekawych filmów i różności w HD jest na youtube - jak wyżej
i wiele wiele innych - to wszystko jest, począwszy od radia internetowego do karaoke

fakt, może Samsung ma więcej tego, ale akurat te co wymieniłeś są też w Panasie ;)

I nie żebym faworyzował tutaj Panasonica (chociaż sam akurat go kupiłem), bo każdy wie czego potrzebuje. Po prostu chciałem pokazać, że możesz wprowadzić niektórych w błąd sugerując, że Panasonic nie posiada tego co wymieniłeś :)

micmus

Member
Bez reklam
kuras90 tylko się cieszyć, że Panasonic również się rozwija w tej dziedzinie :)

Ogólnie bardziej chodziło mi o samą wypowiedź, że multimedialność jest niepotrzebna w TV, a z tym nie do końca się zgadzam :)

Chociaż dużo bawiłem się VieraConect Panasonica oraz SmartHub Samsunga i uważam, że mimo wszystko Panasonic jest jeszcze w tej kwestii 2 kroki do tyłu. Dodatkowo Panasonic ma dużo gorsze wsparcie wstecz dla swoich produktów.

3d0

New member
Seria Panasonica st50 wypada porównywalnie jak nie lepiej od zeszłorocznej vt30 a samsung e6500 jeśli chodzi o jakość wyświetlanego obrazu w niczym nie ustępuje st50.Wiec jednak można śmiało porównać vt30 do e6500.Kiki jest w trakcie testu i sie wszystko niebawem okaże.
Nie do końca się z tym zgodzę. Nie testowałem VT30 ale zakładając, że VT30=GT30 to uważam, że GT30 wyświetla obraz o wiele lepiej niż E6500.
Z nowej serii podoba mi się 55ST60, ale zapewne będzie kosztowało ponad 8k na dzień dobry, więc mam zamiar poczekać na wyprzedaż rocznika 2012 i upolować 55VT50.

yogurcik

New member
Ja sie podlacze do tematu mam chce kupic szajsunga
PS60E550 ale mam mozlisoc kupna w tej samej kwocie

TX-P55ST50E i teraz mam dylemacik . W szamsungu na plus 60 cali oraz smart tv znow panas jakosc obrazu ale 55 cali i slabsze wsparcie dla smarta . Jakie wasze opinie ?

Lub

New member
A jaką masz odległość? Chociaż ja i tak poszedłbym w jakosc. Poziom czerni i kontrast sa najwazniejsze. wazniejsze niż te 5 cali. Mam wrazenie, ze te 55 cali "porwie cie i wciągnie" bardziej w akcję niż 60 szajsunga. Tym bardziej ze to nie jest nawet E6500 a model niższy. W panasie mozesz osiagnac wrazenie patrzenia przez okno, w tym modelu sama raczej takiego realizmu nie doswiadczysz;)

yogurcik

New member
Wiec tak panasa mam za 4600 szajsunga i tak nie dostane bo juz nie jest dostępny w dystrybucji :( pytanko jak panas radzi sobie z multimediami takie jak ipla tvn player itp ma ktos jakies doświadczenie ? Odległość 4.5 m sygnał C+

Ostatnia edycja:

yogurcik

New member
Wiec telewizor juz wisi. Problem jak z tym usb niby tv wykrywa ale nic nie mozna nagrac na niego ani sformatowac. Jakies podpowiedzi?

Do góry