Posiadam ten TV od kilku dni.
Nie mam większego doświadczenia w użytkowaniu PDP a tym bardziej LCD. Moje opinie są tylko subiektywne i odnoszą się do zmiany TV CRT na duży ekran.
Długo się zastanawiałem nad wyborem TV. Mój wybór padł po przeczytaniu wielu wypowiedzi i oglądaniu TV w ,,macalniach''. Ogólnie duży ekran robi wrażenie, szczególnie jeśli zmieniamy 27" na 51". Moim zdaniem poza wielkością to nie ma rewelacji. Obydwie technologie: PDP i LCD mają wady i jak na razie musimy je akceptować i wybierać dla naszych warunków bardziej odpowiedną.
W dzień w nasłonecznionym pokoju brakuje światła z PDP. Dopiero wieczorem mogę się cieszyć bardzo dobrym obrazem, ale widać lekkie podświetlenie panela. Obraz 3D - wogóle to jeszcze nie to.
Sprawdziłem odbiór na DVB-T, DVB-S i analogu. Najlepiej prezentuje się odbiór w DVB-T jeśli chodzi o kanały SD (dlatego, że bitrat jest odpowiedni). Tuner SAT działa dobrze, ale dopóki nie poukładam list kanałów, obsługa jest męczarnią. Brakuje funkcjonalności stacjonarnego tunera, szczególnie jeśli się ma obok tuner SD na LINUXie. Nie wiem jak działa tuner SAT z modułem CAM. Zastanawiam się nad ofertą n. Może się ktoś wypowie czy lepiej wziąć z oferty dekoder czy moduł?
Pilot dobrze wykonany, dostęp do funkcji szczególnie często wykorzystywanych wymaga kilku kliknięć. Mam drugi monitor-TV LED i tam, LG o wiele lepiej to zrobiło - bardziej intuicyjnie.
Przy łączu min 4Mb możemy cieszyć się multimedialnością i bajery działają bardzo dobrze. Moje łącze 2Mb nie wystarcza dla materiału HDR.
TV w ETHERNECIE działa bardzo dobrze. Wykrywa ustawienia sieci i możemy korzystać z zasobów na komputerze. Działa DLNA (AllShare) i streaming (MediaPlayer).
Po dostarczeniu sygnału FHD (szczególnie animacja) obraz jest bardzo dobry.
Najbardziej zaskoczony jestem dźwiękiem. Z cienkiego panelu uzyskano dobrą jakość. Nie mówię to o zastosowaniach w KD ale codziennym oglądaniu pronozy pogody
TV raczej warty swojej ceny. Za podobny obraz w LCD o rozmiarze 51" musiałbym wydać znacznie więcej. Tak zostało jeszcze na odtwarzacz sieciowy.
pzdr
a