u mnie nie ma tylko obrazu udało się dźwięk odpalić... generalnie był jakiś magik i powiedział że prawdopodobnie padła płyta główna ... koszt naprawy z płytą około 900- 1000 sama robocizna 300 pln... pytanie czy to dużo czy mało... dwa gdzie kupić taką płytę główną... bo może sam bym ją wymienił... inna sprawa czy opłaca się go naprawiać czy nie lepiej sprzedać w stanie jakim jest sprawana matryca itp dopłacić różnicę i wziąć nowe TV ... albo może ktoś ma na sprzedaż uszkodzony tv ze sprawną płytą główna to tego modelu
Nowego tv plazmowego 50 cali za 900-1000 zł nie uda się kupić. Telewizor plazmowy LG 50 cali FullHD seria 5600 kosztuje od 1480 zł plus koszt dostawy z wniesieniem w Warszawie ca. 80 zł.
tyle to ja wiem, ale jeżeli naprawa 1000 to jeżeli aktualne bebechy typu matryca, okulary itp. sprzedam za 1000 to mam 2000 na nowy TV i mam gwarancję... a jak dołożę 500 to będzie 55 cali ... więc stąd moje pytanie czy jest to sens reanimować... przy dzisiejszych cenach wkładanie w naprawę połowę wartości TV ma średni sens ... zwłaszcza że nie wiadomo czy za pół roku znowu coś nie padnie i kolejne koszty
dostałem propozycję 1000 za ten TV... inny rzeczoznawca powiedział że to nie płyta główna tylko oszacował naprawę na 200-500 chybe że padł jakiś moduł ponoć są dwa i każdy po 500 ... wiesz co ja lubie ten TV a jak jeszce pomyśle nie całe 3 lata temu dałem za niego 4000 to mnie szlak trafia
Przy koszcie 200-500 lub 200+500 zł oczywiście warto naprawić i dalej być zadowolonym z doskonałego obrazu telewizora plazmowego.
No i mnie dopadł problem z tv. Dwa lata temu poszła matryca pionowe pasy wymieniona na gwarancji. Wczoraj rano tv chodził wieczorem zonk. Telewizor włącza się pojawia ekran z logiem następnie ekran i po dwóch sekundach samoczynnie restartuje i tak w kółko. Próbowałem odłączać od zasilania , factory reset z pilota i nic. Miał ktoś coś podobnego, zamierzam dzwonić po jakiegoś machera ale wstępnie wolałbym wiedzieć żeby ze mnie nie zdarł.
Jeszcze jedno wczoraj była burza czy jest możliwe przepięcie
Na OLX ceny od 1700 do 2300 zł.
Ale dlaczego sprzedajesz, to bardzo dobry TV?