PS3 Slim 250gb - cichy szum gdy jest wyłączona

jacek75

New member
witam,
mam pytanie czy spotkał się ktoś z przypadkiem że na wyłączonej (kabel w gniazdku - świeci się czerwona kontrolka) konsoli PS3 Slim 250gb słychać cichy szum, jakby pracował wentylator lub kręciły się talerze dysku, konsola ma 8 miesięcy. Jest to o ile w dzień nie słyszalne to w nocy już troche irytuje, trzeba wyciągać wtyczkę z gniazdka. Z góry dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam,

jacek

jacek75

New member
właśnie o to chodzi że nie ustaje, odnoszę wrażenie jakby cały czas pracował wentylator na wolnych obrotach albo kręciły się talerze dysku, sen mam czuły i w nocy jest to irytujące, poza tym w trakcie grania czy oglądania filmów z tyłu przez otwory wylatuje prawie gorące powietrze jakby przytrzymać rękę to poparzy no i obudowa potrafi strzelać - trzeszczeć jak jest wyłączona.

Masta_J

Active member
Bez reklam
U mnie po wyłączeniu konsoli FAT, nawet jeśli wcześniej wentyl chodził na maxa, wszystko się uspokaja i wentyl przestaje pracować.

Pozdrawiam,

jacek75

New member
konsola stoi stoi na biurku, do ściany ma ok. 40cm, po 3 pozostałych bokach przestrzeń ok. 3m, pod konsole pod nóżki dorobiłem sobie z podkładek pod meble (filc) podstawki ok 1.5cm także prześwit pod konsolą jest ok. 2cm, więc chyba nie powinna się przegrzewać, chyba ze jest uwalony wentylator, bo rozumiem że może się grzać ale chyba nie aż tak, że powietrze wylatuje mocnym strumieniem tylko że gorące. Ten odgłos można by ewentualnie porównać do cichego pisku, sam juz nie wiem jak opisać

pozdrawiam
jacek

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
PS3 zawsze sie nagrzewa i jak troche popracuje to zawsze z tylu wylatuje cieple powietrze i chodza wiatraki ,to norma. Z opisu miejsca gdzie stoi konsola wynika ze chlodzenie ma ok.
Ten dzwiek to moze jest zasilacz w srodku konsoli? Moj zasilacz od lapka jak jest podlaczony do sieci i do laptopa a lapek jest wylaczony to cos tam buczy w nim.

Konsola w standby tez pobiera jakis ulamek wata wiec prad caly czas w niej jest i moze wlasnie cos zasilacz sie sypie..?

houdini2008

New member
Ja tam mojej "fatki" nawet nie słyszę, nigdy nawet wentylator nie wskoczył na jakieś wysokie obroty, więc jestem zadowolony, i nie wiem o czym mowa Mataman.
Pozdrawiam

mataman

New member
Bez reklam
Ja tam mojej "fatki" nawet nie słyszę, nigdy nawet wentylator nie wskoczył na jakieś wysokie obroty, więc jestem zadowolony, i nie wiem o czym mowa Mataman.
Pozdrawiam

To może ty nie grasz, tylko filmy ogladasz, albo za oknem trzymasz. Bo nie ma siły żeby wiatraki nie zaczeły mocniej pracować podczas grania.

Do góry