PS3 a telewizor CRT???

C

chrzanu

Guest
Witam.
W grudniu dostane PS3 jednak nie posiadam TV z opcja FullHD. Jak podlacze konsole pod zwykly CRT i bede gral przez ok pol roku a potem przerzuce sie na fullhd to bedzie gorsza grafika niz jak bym odrazu po wyjeciu z pudelka podlaczyl konsole pod fullhd?

Mefju

New member
Tak , jeżeli jakiś czas będziesz grał na ps3 na telewizorze CRT a potem podłączysz soniaka pod tv z hd , to włączy się tryb autodestrukcji i rozwali Ci dom ;| no co Ty po prostu podłączysz kablem hdmi pod nowy telewizor i wszystko śmiga i wygląda o wiele lepiej.Pozdrawiam.

C

chrzanu

Guest
bo slyszalem ze przy pierwszym uruchomieniu ps3 programuje sie w moim wypadku pod CRT i potem mozna miec gorsza grafike na fullhd

Mefju

New member
To źle słyszałeś :O SZOK , po prostu konsole podłączysz kablem AV z zestawu , nówka będzie na ustawieniach fabrycznych czyli na normalnym , gdy kupisz telewizor HD podłączysz konsole kablem HDMI i przestawisz w konsoli na hdmi .Pozdro , tylko choć nie pytaj czy jest różnica między hd a tv crt xd

ps_user

New member
Bez reklam
:???: Nie chodzi tu o grafikę bo ona będzie taka sama, tylko o jej wyświetlanie ;)
Jak już nabędziesz FullHD albo HDready to ustawisz sposób wyświetlania od nowa.

HI Mefju ;)

HI Masta_J 8)

Ostatnia edycja:

r123x

New member
Ja mam jakiś stary telewizor marki Digihome model 32723HD, czy on też wybuchnie, jak podłącze PS3 ? :smile:

A tak na poważnie, to też jestem przed kupnem konsoli i nie wiem,
czy taki telewizor jest wystarczająco dobry by cieszyć się grafiką ?

r123x

New member
Tak, wygląda na ten model.
Lipa, bez 1080p, to ile mi maksymalnie odtworzy ?
I co tam w tych danych technicznych napisali ? Że to nie telewizor HDTV (HDTV - No) ? :confused:
Eh, to ja już widzę tą jakość, takie medium, lipa. :/

premek111

Active member
Bez reklam
r123x napisał:
Tak, wygląda na ten model.
Lipa, bez 1080p, to ile mi maksymalnie odtworzy ?
I co tam w tych danych technicznych napisali ? Że to nie telewizor HDTV (HDTV - No) ? :confused:
Eh, to ja już widzę tą jakość, takie medium, lipa. :/

jest HD Ready,ma zlacze HDMI,nie kazda gra smiga w 1080p.Ja na poczatku gralem na zwyklym TV i dalem rade,wiadomo mniejsza rozdzialka ale grafika pozostaje ta sama.pozniej przeciez mozesz zmienic TV na lepszy

Do góry