PS3 a filmy (avi)

e.zapata

New member
Witajcie

Jestem posiadaczka PS3 i chcialabym odtwarzacz filmy (avi) z napisami (dokument tekstowy) nagrane na DVD.
Próbowałam chyba z 10 razy i nie moge znaleźć tych napisów. Film normalnie sie odtwarza ale napisy juz nie. Szukałam próbowałam i nic. Czy ktos ma taki sam problem?

Dzieki pozdrawiam
Marzena

beamer

Banned
Wszyscy posiadacze PS3 mają ten sam problem, bo Sony nie wspiera oglądania pirackich filmów na swojej konsoli, a sama konsola działa tylko na oryginalnym, oficjalnym firmware od Sony.

Nic nie poradzisz kolego.

e.zapata

New member
Dziękuję Ci bardzo Masta!!
Ściagnełam program i uruchomilam aplikacje
"AVIAddXSubs"
File Name - zaznaczyłam film (w katalogu nie bylo widac pliku tekst)
gdzie mam zaznaczyć plik tekstowy?
Wiem że jestem blondynka ale chyba nie taka glupia :)

Pozdrawiam
Marzena

Masta_J

Active member
Bez reklam
Plik, który musisz umieścić w tym samym katalogu co film i o tej samej nazwie co film musi być w formacie SRT, wygląda to tak:
film.avi
film.srt
Po wskazaniu filmu program sam pociągnie sobie plik z napisami.

Pozdrawiam,

Masta_J

Active member
Bez reklam
Jeśli nie podasz katalogu docelowego to program utworzy film z napisami w katalogu pliku źródłowego.
Na stronie, którą podałem jest wszystko dokładnie opisane.

Pozdrawiam,

fantattoo

Member
Jeśli masz napisy w pliku txt musisz je najpierw przekonwertować na plik srt. Dopiero wtedy zostaną one dołączone do filmu. Pliku txt ten program nie widzi.
Jak przekonwertujesz napisy to nazwa pliku video musi być identyczna z nazwą pliku z napisami. Oczywiście poza rozszerzeniem ;)
Kiedy będziesz już miała przygotowane te dwa pliki tzn. film.avi oraz film.srt w jednym folderze, to wtedy program pięknie Ci je połączy.

mietek099

New member
Tak na marginesie, napisy z formatu txt na srt zmienisz szybko za pomocą programu SRT 1.4 albo innej jego wersji. Znajdziesz go w googlach.

marecky_mm

New member
dźwięk AC3 w divix na PS3?

Witam na wstępie!
Mam pytanie do szanownego grona!
Czy jeżeli już przerobie film avi. z napisami w programie AVIAddXSub i jeżeli ten ten film będzie z dźwiekiem AC3 ,DD 5.1 ,DTS to czy otrzymam przesył dźwięku z Pendriva i dalej do ampli (połączenie z HDMI).
Obecnie konsolka jest w naprawie i nie mam możliwiśći sprawdzenia.
Proszę o info czy ktoś już próbował
Pozdrawiam!

Masta_J

Active member
Bez reklam
To zależy od urządzenia USB bo np. pendrivy nie spełniają wymagań transferowych BluRay czyli 40 mbps.

Pozdrawiam,

marecky_mm

New member
Masta_J "To zależy od urządzenia USB bo np. pendrivy nie spełniają wymagań transferowych BluRay czyli 40 mbps."

Pozdrawiam,

Witam!!!
Czyli mam rozumieć że nie każdy pendriv będzie dobry,i nie każdy odtwarzacz BD będzie to obsługiwał?Czy nie ma różnicy?No i jak wogóle radzi sobie z tym PS3

ps_user napisał" Przez USB idzie nawet odbraz HD + dźwięk DD, więc i AVI da radę!"

Mam cichą nadzieje że odp. dotyczy połączenie pena z PS3,nie ukrywam ze byłoby fajnie czasami zobaczyć divix-a w systemie DD.

Pozdrawiam i dziękuje za odp.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Coś lekko pokręciłem, przepraszam.
Z pełnym transferem nie poradzi sobie tylko jakiś totalny szajs - ale takie też się zdarzają :)
ps_user ma rację.

Pozdrawiam,

Ostatnia edycja:

wojti12

New member
pierwszy raz chce odpalic film z pendrive na ps3. rozszerzenie .avi.
obraz jest
dzwieku nie ma
tak z kazdym filmem.
dlaczego?
ps3 mam polaczone z ampli optykiem i wszystkie inne filmy (DVD,BR), gry maja dzwiek

kolejna sprawa - polaczylem plik filmu z napisamy (wykorzystujac SRT oraz AviADDXSubs)
plik zmienil rozszerzenie z AVI na DIVX
na lapie napisy sa. na PS3 nie ma, why???

Ostatnia edycja:

wojti12

New member
a jaki jest uzyty kodek dzwiekowy w tym filmie?
musisz wlaczyc napisy srt (trojkat na padzie i wlacz napisy)

napisy juz mam - bomba

ale dzwieku ze nic nie moge wykrzesac.
audio kodec jest MP3 128 kbps

w soundsettings / audio output settings mam wybrane OPTICAL (bo tym mam polaczone ampli z ps3 i wszystko inne ma dzwiek) i tam zanaczone DD,DST i wszystkie LINEAR

w music settings (jeslli to ma znaczenie dla DIVX)
w audio CD Iport mam wlasnie MP3 128 kpbs
output frequency 44/88/176
bitmapping probowalem na wszyskich 3

moze na ampli musze cos przelaczyc? ale tu tez probolwalem rozne ustawienia i nic...

zakladm ze jest jakis maly myk ale jakos go omijam...

Do góry