smok-wawelski
Member
BeyerBrown napisał:(...)
PS. Kto nie wierzy bądź nie dowierza moim (i nie tylko) słowom, niech odpali sobie grę Far Cry 2 - przy 50Hz (włączone automatycznie 100Hz) i 60Hz (wył. 100Hz) - grafika przy 50Hz wygląda KOSZMARNIE!!
Nie muszę chyba dodawać, że mam bardzo mocny sprzęt PC...
Nie wypowiadam się co do szczegółów, zainteresowani sprawdzą sobie osobiście, jednak będzie bardzo OK. jak podasz parametry twojego PC i typ połączenia z TV. Pozwoli to osobom zainteresowanym znaleźć punkt odniesienia, co z kolei może zaowocować zweryfikowaniem twojej opinii.
Pozwolę sobie podzielić się poniższym wnioskiem.
Ja używam tego urządzenia jako TV. Kupowałem go jako TV i to jest wiodąca funkcja tego urządzenia. TV posiada tryb PC. Podkreślę, ta plazma to nie monitor komputerowy z kartą TV posiadająca możliwość podpięcia PC. To nowoczesny TV plazmowy z możliwością podłączenia PC/laptopa. Oczekiwania, że za „jedne” pieniądze, obecnie ok. 4500 zł, kupi się 50” TV plazmowy i 50” monitor komputerowy w jednym, moim zdaniem nie do zrealizowania w tym roku. A nawet gdyby, to co by to było? Na marginesie. Domyślam się że w/w gra ma spore wymagania sprzętowe i prawdopodobnie znalazłby się niejeden monitor PC, o mniejszej przekątnej ekranu, który miałby problemy z przesłanym obrazem z karty grafiki PC dedykowanej do tej gry. Podsumowując, nawet zakładając że twój egzemplarz TV faktycznie nie radzi sobie z tą grą, to i tak jest nieźle.