Zarzuca się co niektórym, że nie widzą wad ( ja o takich tez pisałem w swoim czasie), ale to samo mozna powiedziec i o tych którzy z uporem maniaka powtarzaja tęcza, tęcza, tecza, ciekawe czy zauwazyli to od razu chyba nie skoro kupili ten telewizor i zostawili, a mozna przeciez oddac
ale tak jak ktos zauwazył psychika robi swoje, przykład inny, prosze bardzo. Ktoś powiedział że przykładowy tuner sie grzeje i pojawiło się mnóstwo postów jak to grzeją te tunery ja zaproponowałem zmierzenie temperatury i porównanie z innymi podobnymi o okazało się że nie odbiega pod tym względem od innych podobnych sprzętów. Zjawisko to jest jak już kiedyś pisałem marginalne (przynajmniej u mnie), choc może denerwowac, a niektórzy piszą tak jakby to było non stop, a występuje tylko przy szybkim ruchu kamery, najczęsciej w bok i u mnie praktycznie tylko na TVN, na innych też ale naprawde tak rzadko że jest pomijane a przeciez to widze.Myśle że jesli ktos siednie przed TV i zamiast się skupic na treści filmu, jakiegoś programu to wpatruje się w ten mankament i go szuka (nawet mimo woli, podświadomie) to czasem dostrzeże, ale jestem pewien że niewiele by mógł powiedziec o oglądanym programie, jak to jest z tym widac nie widac, proponuje zapytac znajomych, ja specjalnie nagrałem fragment W-11 gdzie jakoś to widac najlepiej, ukierunkowałem testerów (moich gości) na to zjawisko i na kilkanaście osób zauwazyła to ...jedna i to na wybranym tendecyjnym pod to zjawisko fragmentem ( nagranie jako TS czyli 100% jak z satelity) to tez o czymś świadczy i nie ma co obrażac tych którzy nie widzą, co do piszczenia też słysze delikatne dzwięki ale tylko jak nadstawie ucha za tv (słuch OK, regularne, szczegółowe badania za względu na wykonywany zawód) żeby nie było że nie ma(miał) wad to:
brak polskich liter ( tak to była faktycznie wada) - poprawiono
nietrzymanie ustawień po odcięciu prądu - poprawiono
tecza (nie wszyscy widzą wiec tylko dyskomfort, dla niektórych urastający do rangi mega problemu) do poprawy
Żeby nie było że kolejny któremu się wszystko podoba to powiem że najbardziej mnie niepodoba sie i denerwuje przełaczanie źródęł sygnału, nie korzystam z euro 1 i 2 oraz dwóch HDMI a musze przez nie przeskiwać, a mogło by być tak jak z componentem poprostu jest u mnie nieaktywne i nie potrzeba kolejnego kliknięcia. Pamiętajmy że nigdy nie będzie tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej i tak jest tez z naszymi plazmami, ale starajmy sie patrzeć obiektywnie, wyrażać swoje opinie i nie wciskac drugim głuchoty, slepoty itd, pisać konkrety co próbowałem zrobić ( bardzo fajne posty -@klaus71 niekoniecznie wychwalające samsunga, ale konkretne) czy bardzo fajne, rzeczowe wypowiedzi -@smok-wawelski, albo dzielenie się eksperymentami przez @gadzeciaz ci ludzie coś wnoszą . Dobrze że wątek jest bo następni ewnetualny nabywcy czy rozważający zakup będą mieli do przemysleń, jak w Panasie duszki i o to chodzi bo sam zwrot szajs to chyba jednak nie na miejscu bo nic konkretnego nie wnosi a świadczy własnie tylko o braku obiektywizmu. Więcej już nie pisze bo zanudzę całkiem , ale od czasu do czasu jakoś mnie najdzie po przeczytaniu i daję temu upust
. Pozdr tych zadowolonych ale i tych niezadowolonych i oby trafili na właściwy dla siebie model.