Proszę użytkowników o odpowiedzi na pytania
MAdam napisał:
Nic nie zmieniałem w tych ustawieniach są domyślne, na wszystkich tv tylko, że to dzieje się na bardzo jasnych scenach, głównie na białych, najbardziej to widać właśnie przez kompa przy otwieraniu okienech - ściemnia sie jakby z 60-70%, a jak zamkne to wraca do punktu wyjścia
Hmm, wydaje mi się, że to jest kontrast dynamiczny. Wyłączenie go nic nie zmienia ? Może trochę zmniejsza się to zjawisko po wyłączeniu(zmiejszeniu) kontrastu dynamicznego ??
Przedarłem się przez wszystkie wątki i zastanawiam się nad tą plazmą (lub z serii 5 - różnica w cenie 1000 zł - i nadal mnie kusi).
Będę wdzięczny za odpowiedzi użytkowników na następujące pytania:
1. Czy ten TV ma funkcję automatycznego obcinania czarnych pasów - które teraz bardzo często się pojawiają
2. Jakiej jakości jest dźwięk z tego TV np w porównaniu z Plazmami Panasonica które mają całkiem przyzwoity jak na TV dźwięk (gorszy/lepszy) ?
3. Oglądałem dziś tą plazmę obok innej plazmy LG i zauważyłem że na standardowych ustawieniach na Samsungu ewidentnie biel jest gorsza i wpadająca w czerwień - widać to dość wyraźnie i trochę to drażni - tak na szybko nie potrafiłem tego dobrze ustawić, a może ten TV nie potrafi dobrze wyświetlić białego ?
4. Bardzo zależy mi na dobrej czerni. Czy ktoś może ma porównanie tego TV z plazmą Panasonica 46/50PY80 o której myślałem ?? Obecnie mam plazmę LG 42 cale i niestety jak na plazmę ma bardzo kiepską czerń co mnie dość mocno denerwuje i to jest jeden z głównych powodów zmiany TV
Będę bardzo wdzięczny za opinie użytkowników.