Przyzwoity zestaw za rozsądną kasę

azazel69

New member
Siemanko

Zaczne od szybkich podziekowan za forum i wszystkie posty uzytkowników!!

Od jakiegoś czasu nosiłem się ze zmiana TV. Chciałem wydac na to 5000PLNów i oczywiscie kusily mnie plazmy i LCD Ale na szczęście (mam nadzieje) się wstrzymałem i zagłebilem sie w lekturze co wcale w poczatkowej fazie nie rozjasniło mi umysłu a wrecz przeciwnie ale po wielu godzinach naświetlania przed monitorem (LG FLATRON L1715S) -->

Mam już pare typów i tu moja prośba co byście pomogli w ostatecznym wyborze. wiem ze najlepiej kupowac na oko ale czekam na Wasze sugestie

A wiec:
budrzet--> 5000PLNów
pokój--> jakieś 5m na 5m
sygnał--> kablówka (UPC-Lublin)
zastosowanie--> TV, ogladanie filmów(avi+napisy i DVD), muza(klubowa) radio no i GRANIE na PS2

moje typy:

TV CRT--> (plazme i LCD odpuszcze do póki nie dopracuja technologi i ceny)

1. PHILIPS 32" PW9551
2. JVC AV-32H5S
3. PANASONIC TX 32 PX30P
4. SONY KV 32 HQ100 --> (chyba za drogi na moja kieszeń)
5. SAMSUNG WS-32 Z409P

Kino domowe --> (kompromis miedzy cena a jakością)

1. PANASONIC SC-PT850
2. PANASONIC SC-PT550
3. PANASONIC SC-HT855
4. LG LH T760IA --> (raczej nie przekonuje)
5. TEAC K 9900 --> (nie znam ale ciekawy)
6. YAMAHA ANTILA 120 --> (firma kusi ale...)

no i takie to moje typy w dużej mierze dzieki temu forum czekam na propozycje

P.S. a całkiem po za konkursem czekam na ciekawe stoliki zeby to jakos ustawic, propozycje okablowania, podłaczenia, konfiguracji

Z góry wielki dziex za poświecony czas i wskazówki jak juz zakupie to nie omieszkam się pochwalic (a co ) i podzieli wrazeniami

pozdro600

ArtS007

New member
Bez reklam
Odnośnie kina domowego, to dwa ostatnie zestawy. W moich testach możesz poczytać o Teacu (model ciut wcześniejszy). Jednak do tych dwóch zestawów będziesz musiał pomyśleć o subwooferze.

ArtS :)

azazel69

New member
no to dajesz mi do myslenia...
wiedzialem ze sa spoko zestawy i bardziej rozwojwe tylko sie zastanawiam czy tak naprawde mi potrzebne.
apropos subwoofera to mam w zestawie creattiva 5.1 do PC i jestem ciekawy czy byla by mozliwosc na okres przejsciowy podlaczenia tego:confused:

a na TV masz jakis typ??
czy to wogole dobrze Twoim zdanie inwestowac w CRT 32"??

ArtS007

New member
Bez reklam
Przy wyborze sprzętu grającego powinieneś kierować się przede wszystkim własnym słuchem, dlatego musisz się wybrać na odsłuch.

Co do telewizora, to musisz rozważyć, czy ten CRT będzie Ci służył kilka lat, czy też po miesiącu będziesz się zastanawiał, czy nie popełniłeś błędu.

ArtS :)

azazel69

New member
nowy typ na kinko pokojowe--> Pioneer VSX-417/DV-300 Koda AV-701

a co do CRT to oczywiscie chce zeby jeszcze mje dzieci na nim kreskowki ogladaly za lat pare o ile jeszcze beda obecnie mam Rojala HMC ktory jest juz kilkunastoletnim staruszkiem i jeszcze daje rade zadnych przebarwien i takie tam napewno bede chcial kupic LCD albo PLAZME ale uwazam ze to jeszcze nie pora poczekam na pelna TV cyfrowa a to pewnie potrwa i niech technologie dopracuja a CRT chyba siega juz szczytu mozliwosci chodz im wiecej czytam opini tym bardziej sie nad tym zastanawiam;-)

azazel69

New member
no i mam dwa kolejne typy mam nadzieje ze z tego zestawu ktury jest juz sie na cos zdecyduje:rolleyes:

plastik--> PIONEER DCS-370 cena:1530PLNów

ambitniejszy (tak mi sie wydaje:roll: )--> YAMAHA RX-V359 DVD-S559 PRISM EMERALD cena: 2000PLNów

barttes

New member
kino domowe

Na kino domowe do słuchania muzyki oglądania filmów i grania na ps2 lub ps3 polecam SONY HTP-HD6000FN nie wiele kosztuje a jest rewelacyjne i nie zawodne lecz telewizor to oczywiście lcd bardzo chwalę sony brawia lub samsunga 32" jest to dosyć duże tv jak na tai pokój i za około 3000 pln wystarczy na tv a kino około 1800pln posiadam ps3 kino sony i tv samsunga jestem zadowolony i gorąco polecam. owiele taniej wychodzą zakupy przez internet. www.ceneo.pl

pozdrawiam

azazel69

New member
dziex za rade
ja juz po zakupach i zdecydowalem sie na panasa
TV lx70p gdybym kupowal na necie to mialbym za ta sama kase lx700 nie dla idiotow sie grubo ceni ale daja za to raty na kontrakt;)
a kinko tez panas sc-pt550 --> daje rade jak na samplastik przyzwoicie
teraz poluje na ps2 i zestawik spoko na pare latek wystarczy no i czekam z niecierpliwocia na przekaz satelitarny z UPC

wesole pozdro:eek:k:

Do góry