Przycinanie si edzwieku w hk 135

misiekkb

New member
Na niektorych filmach, dziwek jesli puszcze przez wejscie optyczne w hk 135 to mam przyciannie sie dzwieku, brzmi to jak kilkusekundowy zanik dziweku, a jak puszcze je przez wejscie 6 analogowe, wtedy wszytsko jest w porzadku, czym to jest spowodowane??

mzdral

New member
Może masz ten objaw przy przejściu z menu ewentualnie splashów do właściwego filmu gdzie następuje zmiana dzwięku z DD 2.0 na 5.1 lub DTS. Ja miałem taki przypadek z HK630. Update firmware załatwił sprawę.

misiekkb

New member
Kable i terminale sprawdzilem odrazu jak tylko to uslyszalem, ale to nie to, takie objawy sa tylko na filmie(wlasciwym filmie) i jak narazie mam je tylko na Silent Hill i Fast & fourius 3. Nie wiem czego moze byc to winna

polariscon

New member
misiekkb napisał:
Kable i terminale sprawdzilem odrazu jak tylko to uslyszalem, ale to nie to, takie objawy sa tylko na filmie(wlasciwym filmie) i jak narazie mam je tylko na Silent Hill i Fast & fourius 3. Nie wiem czego moze byc to winna

Miałem podobny problem z HK AVR 130 i odtwarzaczem LG DNX 190H,
próbowałem wszystkiego, zieniałem kable, ustawienia i ciągle było to samo, w szczególności zdarzało się to na MusicCD i kilku płytkach DVD min. koncerty ale takze niektóre filmy. Któregoś dnia podłączyłem do HK Xboxa360 i o dziwo na tych samych kabelkach było OK, tak więc winę poniosił odtwarzacz, który na szczęście był jeszcze na gwarancji więc go wymieniłem ale na Philipsa DVP 5960 i wszystko jest już ok.

Także jeśli to możliwe podłącz jakiś inny odtwarzacz i sprawdź swoje filmy na nim.
Pozdrawiam, Paweł

misiekkb

New member
polariscon napisał:
Także jeśli to możliwe podłącz jakiś inny odtwarzacz i sprawdź swoje filmy na nim.
Pozdrawiam, Paweł
Tak zrobię podłacze rodziców dvd do h\k i sprawdze czy dzieje sie to samo. Tylko najgorsze jest to jak zareklamowac takie dvd, bo na sie rpzycina jak narazie tylko na 2 filmach, ktore sa kopiami

Goliat

New member
Bez reklam
Problem tkwi w tzw. streamingu jeżeli w trakcie kopiowania nie nastąpiły błędy :( (możesz to sprawdzić w innym odtwarzaczu) to może okazać się że dzieci Chińskie :p (mowa o ampli HK) źle zaprogramowały procesor odpowiedzialny za dekodowanie dźwięku w amplitunerze.
Tak więc serwis wita (jeżeli na innym będzie OKI)
Pozdrawiam.

misiekkb

New member
jeszcze nie sprawdzilem bo musze od starych przytaszczyc dvd, ale ciekawi mnie dlaczego z ok 150 plyt, tylko akcje sa na 2 filmach??

polariscon

New member
Goliat napisał:
.....to może okazać się że dzieci Chińskie :p (mowa o ampli HK) źle zaprogramowały procesor odpowiedzialny za dekodowanie dźwięku w amplitunerze.
Tak więc serwis wita (jeżeli na innym będzie OKI)
Pozdrawiam.

Skoro to wina ampli to dlaczego z innym odtwarzaczem na tych samych kabelkach i tych samych płytach wszystko jest ok?.

Jak reklamowałem swojego lg to gościu z serwisu mówił coś o DRC, i chipie Zoran, może ten sam chip ma twój odtwarzacz HK i to tutaj jest problem?

misiekkb

New member
polariscon napisał:
Jak reklamowałem swojego lg to gościu z serwisu mówił coś o DRC, i chipie Zoran, może ten sam chip ma twój odtwarzacz HK i to tutaj jest problem?
Dokladnie w H/k jest Zoran

Wlasnie przed chwila sprawdzilem na innym dvd, nie ma zadnych przyciec dziweku i co terazm mam zrobic z h\k badzo go lubie, jakosc dziweku ma rewelacyjna i bardzo dobra jakosc obrazu, bo jesli to ogolny problem zorana to tego raczej nie naprawia, a moze wymienic na coxiala i wtedy cos da, nie wiem sam co robic

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Witam
Polariscon mam też odtwarzacz LG -190H i są te same objawy przerywania dzwięku podczas odtwarzania płyt CD,DVD i DVD audio koncert Jarre w Gdańsku podłaczony jest z amplitunerem JVC.Jak dokładnie go zareklamowac ,kupiłem go trzy tygodnie temu .

Goliat

New member
Bez reklam
polariscon napisał:
Skoro to wina ampli to dlaczego z innym odtwarzaczem na tych samych kabelkach i tych samych płytach wszystko jest ok?.

a to dlatego że być może ten drugi odtwarzacz nie ma problemu z przesyłem cyfrowym (streamingiem) nieraz bywa tak że niektóre koncerty/filmy są nagrywane w dziwnej kompresji (dźwięk) i ampli ma problemy z rozkodowaniem.
kwestia doświadczeń....aczkolwiek nie powinno to mieć miejsca.

Do góry