Przesyłanie obrazu po wifi do F5500

darwin4

New member
W jaki sposoób mozna wysłać obraz ze smartfona na tv? Wszedzie piszą że musi bycto smartfon firmy samsung, jednak mi się gdzieś obiło o uszy że nie jest taka konieczność.
W jaką opcję należy wejśc w TV?

Drugie pytnie dotyczy przesyłania np filmów z komuptera stacjonarnego poprzez wifi. W kompie widze TV który jest wpięty do sieci, a TV widzi moj komputer - znaczy jedno nazwe. Gdzie zamieszczac pliki abymozna bylo je odtwarzać na F5500?

tdx

New member
Bez reklam
żeby działał screen mirriring faktycznie musi być minimum SGSIII
Możesz działać też z Miracastem...

Ad2 zależy od systemu 7/8 domyślnie ma wmp wystarczy włączyć udostępnianie plików i folderów.
Filmy w katalogu moje filmy możesz dodać dodatkowe katalogi

tdx

New member
Bez reklam
windows media player to domyślny serwer DLNA w W7
we właściwościach bibliotek wideo możesz dodawać foldery

Tsubasa

New member
Bez reklam
Okno jakie ja posiadam wyglada troche inaczej niz to na screenie. Da się je jakoś zmieniać?
Włącz WMP, CTRL+1 (przełącz na widok biblioteki) tam dodaj filmy do biblioteki lub PKM na Wideo i wybierz 'zarządzaj biblioteką wideo' i dodaj folder. WMP nie wszystkie kodeki wspiera np. mkv i napisów nie wyświetla.
W jaki sposoób mozna wysłać obraz ze smartfona na tv? Wszedzie piszą że musi bycto smartfon firmy samsung, jednak mi się gdzieś obiło o uszy że nie jest taka konieczność.
W jaką opcję należy wejśc w TV?
Telefon z androidem powyżej 4.2 ma zaimplementowane miracast, które zastępuje przewód HDMI lub WiFi Direct, czyli strumieniowanie plików. Możesz w sklepie play.google.com jeszcze poszukać jakiegoś serwera DLNA.
Opcje telewizora powinny być opisane w instrukcji obsługi.
Drugie pytnie dotyczy przesyłania np filmów z komuptera stacjonarnego poprzez wifi. W kompie widze TV który jest wpięty do sieci, a TV widzi moj komputer - znaczy jedno nazwe. Gdzie zamieszczac pliki abymozna bylo je odtwarzać na F5500?
Uruchom serwer DLNA: PS3 Media Server, Serviio, Universal Media Server itp.

darwin4

New member
Udało mi się utworzyć te nieszczęsne listy odtwarzania :) Szczerze mówiąc nie jest do końca dla mnie jasny WMP w 7. Tworze biblioteki, pliki znajdują się w folderach takich jak sobie utworze, ale są też miejsca gdzie jest wszystko - to jest troche nie fajne, ale myślę że to opanuję.

Co do łączenia TV ze smartfonem. Mam mały problem z DLNA, nie widzi TV smartfona, ani smartfon TV. Posiadam HTC z najnowszym androidem w wersji 4.2.2.

Do góry