przesiadka z UE40D6750 na 55 cali?

Co byś wybrał na moim miejscu?

• Total voters
    0

Karpaj

New member
Bez reklam
Skoro mówisz Media Expert, to sprawdź Toshiba 47/55Vl963 - z pendrive powinno bez problemu przeczytać film, masz tam 3d pasywne i dużo porzadniejszą jakość obrazu w porównaniu do Samsunga. Tutaj na pewno nie będziesz musiał brać sztuki wystawowej, bo skoro mają model na wyłączność, to muszą mieć pewnie spore stany magazynowe.

Karpaj

New member
Bez reklam
Aaa, dts, przeczytalem samo mkv. Ale dziwne że Philips ani Panasonic nie otwierają pliku - bo u mnie normalnie leci ale bez dźwięku. To w sumie nikt nie obsługuje, oprócz samsunga, i nie zapowiada się żeby to miało się zmienić. Chyba że w przyszłym roku LG coś z tym zrobi.

tomaszeklolek

New member
słuchajcie właśnie podłączyłem ue55es6800 działa mi z wszystkimi okuluarami więc mam 7 szt. :] wielkość idealna!! wziąłem rok więcej gwarancji i wyszło 6299zł. i połowe kwoty na 6 rat na 0% i bez ubezpieczenia.

co do różnic w stosunku do UE40D6750 poza wielkością oczywiście :D to 3D jest dużo lepszej jakości czuć od razu, że jest full hd i efekty 3D przez wielkość tv są dużo lepsze :). telewizor wreszcie działa z moją klawiaturą i myszką od komputera logitecha i sama przeglądarka działa dużo dużo szybciej (zasługa dual core?) - wchodząc przez przeglądarke na youtube odpalają się filmiki w full hd bez zająknięcia :D. w ogóle poruszanie się w multimediach jest sprawniejsze bez przycinek. dźwięk też jakby lepszy, troszkę więcej basowy (być może większe głośniki?). jest też inny ładniejszy pilot z równomiernym białym podświetleniem i wyglądajacy na pierwszy rzut oka na aluminiowy chociaż to plastik :p aczkolwiek sprawniej poruszało mi się na starym tv. w starym tv za to mogłem szybko przewijać filmy z allshare a teraz nie ma takiej opcji niestety i po minucie do przodu idzie. czerń też troszkę gorsza bo wiadomo większy ekran do oświetlenia ale równomiernie jest podświetlonyi ogląda sie bardzo fajnie. w smarcie mam teraz pokazane, że zapełnilem 300mb/800mb w starym nie było takiej informacji. motion plus też jaby lepiej spełniał swoje zadanie.

filmy które udostępniałem z komputera bez żadnego przestawiania od razu na nowym tv także są dostępne i wiadomo czyta mi mkv z dtsem i polskimi napisami. gra na xboxie w forze na 2 graczy z podzielonym ekranem dużo przyjemniejsza przez wielkość ekranu :)
zauważyłem, że na starym tv miałem ustawiony czujnik światła tak że w nocy schodziło mi podświetlenie do 5 żeby nie raziło po oczach to terez tak poniżej 9 lepiej nie schodzić bo krawędziowe podświetlenie przy niskim ustawieniu poświetlenia zostawia ciemniejszy pasek na środku ekranu (światło już nie sięga dokładnie środka przez wielkość ekranu) w przedziale 9-20 jest ok :).

zakup uważam za udany :]

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
bo administrator źle ustawił, że każdy głos oddany w ankiecie odświeża wątek. 30sekund w panelu administracyjnym i by mógł to wyłączyć, ale kasa z reklam sama się nie znajdzie :p

enceladus

Banned
Philipsy nie odtwarzają dżwięku DTS, polskich ogonków w napisach ani nawet zwyczajnych plików avi co już jest masakrą kompletną... Generalnie to one niczego nie odtwarzają. Gdybym tylko mógł to zamieniłbym to dziadostwo na porządnego Samsunga i to w trymiga :/

Do góry